PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Quatre anys per endavant

Els consellers comunals prenen possessió del càrrec i elegeixen els cònsols major i menor

Per El Periòdic

L’equip comunal d’Ordino, amb Josep Àngel Mortés i Eva Choy com a cònsols major i menor.
L’equip comunal d’Ordino, amb Josep Àngel Mortés i Eva Choy com a cònsols major i menor. | Comú d\'Ordino

El dia dels Sants Innocents, el passat dissabte, no va ser notícia per les típiques innocentades d’aquesta festivitat, sinó perquè els recent escollits consellers a les eleccions comunals del passat 15-D prenien possessió del càrrec. A Escaldes-Engordany, sota la mirada de multitud d’espectadors, Rosa Gili va ser elegida cònsol major amb el compromís de «construir el comú del diàleg» i prioritzar el tema de l’habitatge. A més, pel que fa a les persones que fins ara ocupaven els departaments d’intervenció i secretaria general, ja va avançar que «eren de confiança de l’anterior majoria i possiblement no continuïn”. De fet, Toni Martí ahir al matí piulava al seu compte de Twitter que «Àngel Grau deixarà el lloc de secretari després de 40 anys de servei a la parròquia» i agraïa que hagués servit «de forma exemplar i lleial tots els cònsols independentment del seu color polític». Des de l’oposició, Miquel Aleix, va advertir al nou consistori socialdemòcrata que «estarem atents a la seva manera de fer política».

Gili no garanteix la continuïtat dels càrrecs de confiança que hi havia al comú fins ara

A la casa comuna d’Andorra la Vella no hi havia cares tan diferents de les de l’anterior mandat comunal i a la presa de possessió de càrrecs van assistir personalitats com la síndica general, Roser Suñé; el ministre de Presidència, Economia i Empresa; Jordi Gallardo, i la ministra de Cultura i Esports; Sílvia Riva. La demòcrata Conxita Marsol tornava a erigir-se com a cònsol major tot assegurant que la línia de treball serà continuista i remarcant que el gran repte és «fer una parròquia per a les persones». Sense tenir res a amagar, va anunciar que el nou equip té molts projectes sobre la taula; entre d’altres, va citar la separativa de les aigües a Santa Coloma, les travesseres de Riberaygua, el projecte de remodelació de la Rotonda, el nou vial de Doctor Vilanova o l’aparcament de Ciutat de Valls. La socialdemòcrata Dolors Carmona tornarà a fer el paper d’oposició i va garantir que faran una feina «constructiva per apostar per la parròquia». 

Dia per al record

La gran afluència de públic va ser la tònica a tots els comuns; familiars, amics i ciutadans de la parròquia no volien perdre’s un acte del tot simbòlic però el resultat del qual influirà en les seves vides durant els propers quatre anys. A Sant Julià, Josep Majoral va ser nomenat cònsol major amb el compromís de millorar la parròquia, mentre que a Encamp, Laura Mas va esdevenir la primera cònsol major tot garantint un projecte «continuista però transformador».

A Ordino, Josep Àngel Mortés va ser reelegit com a cònsol major i va assegurar que basarà el seu nou mandat en «el rigor i la transparència». Davant d’una oposició constituïda per Sandra Tudó i Enric Dolsa, va manifestar que «el consens serà una prioritat, amb un diàleg obert amb la minoria comunal per arribar a acords». Dolsa va incidir un cop més en la manca de projectes d’En Comú per Ordino i va oferir-se tot dient que «si volen programa nosaltres el tenim». Tudó, en canvi, va afirmar que «l’oposició ha de ser constructiva». 

Finalment, a Canillo hi havia certa expectació davant d’un escenari completament diferent perquè per primera vegada es constituïa una oposició. El demòcrata Francesc Camp va ser elegit cònsol major amb la idea de fer prosperar la parròquia amb «polítiques sostenibles tant en l’àmbit econòmic, com social i mediambiental». I a la Massana, tot i l’excepcionalitat d’un únic partit, l’acte tenia un tant d’històric perquè Olga Molné va convertir-se en la primera cònsol major de la parròquia. En la seva presa de possessió, va assegurar que «treballarà per complir amb tot el programa electoral».

PUBLICITAT
PUBLICITAT