PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’oferta de jazz en viu prolifera als hotels en època nadalenca

Fidelitzen els clients aportant un valor afegit als seus restaurants

Per Elisabet Cortiles

El grup de jazz Vibrand tocant dissabte passat a l’Hotel Anyós Park.
El grup de jazz Vibrand tocant dissabte passat a l’Hotel Anyós Park. | Àlex Mendoza

El Nadal sona a Desembre congelat i A Betlem me’n vull anar però qui ha dit que no pugui tenir també el ritme de Lucille o My baby just cares for me? Potser no tots els andorrans porten el jazz a la sang però sí que saben gaudir d’un bon concert amb cançons de BB King o Nina Simone. És per això que són molts els hotels del Principat que per les festes nadalenques cauen rendits a l’atracció d’aquest gènere i compten amb grups de música en viu per a que amenitzin la nit a ritme de funk, soul, reggae, bossanova, swing i, per suposat, de jazz. Si ahir era el torn de l’Sport Hotel de Soldeu, avui ho serà de l’Hotel Màgic de la Massana, a les 21.30h.
 

El grup andorrà de jazz Vibrand tocarà avui a l’Hotel Màgic de la Massana i demà a l’Hotel Piolets de Canillo

Els encarregats de donar vida a les cançons d’Stevie Wonder, James Brown, Aretha Franklin o Bruno Mars, són el trio andorrà de Vibrand, format per Virginia Yañez, Marc Milian i Dante Fálotico. «Des de fa uns anys per la temporada alta d’hivern, molts hotels ens contracten per tocar als seus restaurants i bars, i així fan que els clients es quedin als seus restaurants en comptes de sortir a sopar fora. És una manera de donar un plus a la seva oferta gastronòmica», assegurava en Milian poc abans de començar a tocar el seu baix al menjador del Màgic. 

Malgrat que la parròquia d’Escaldes va tenir durant uns anys un festival de jazz, l’Andorra Jazz, el Nadal és ara la millor època de l’any per escoltar aquest estil de música al país. «Les cançons que toquem les escollim en funció de diversos factors: primer ens han d’agradar a nosaltres, però també les triem si musicalment són interessants o si sabem que són cançons que han tingut èxit entre el públic», matisava la Virginia, que porta la veu cantant i toca el teclat. 
 

Milian: «Al nord d’Europa, com a Bèlgica, França o Alemanya, la gent està més acostumada als concerts de música en directe i no tenen tanta vergonya com aquí»

Vibrand també tocarà el dia 2 de gener a les 20.30h a l’Hotel Piolets Centre Soldeu de la parròquia de Canillo; el dia 3 ho farà a l’Hotel Màgic d’Andorra la Vella, i el dia 4 a l’Hotel Canaro & Ski de Canillo. «L’entrada és gratuïta per a tothom que vulgui venir a escoltar-nos», recordava Milian. Fora de temporada segueixen la seva gira per bars i restaurants del país però, en aquest cas, «amb una entrada simbòlica a un preu molt reduït», afegia el baix de Vibrand. 

El grup reconeixia que a Andorra encara falta una mica de cultura jazzística. «Al nord d’Europa, com a Bèlgica, França o Alemanya, la gent està més acostumada als concerts de música en directe i no tenen tanta vergonya com aquí», confirmava Milian. La seva companya Virginia també s’atrevia a dir que «fins hi tot aplaudeixen una mica més i alguns es posen a ballar». Malgrat la timidesa del públic, identifiquen algunes cares conegudes any rere any. «Com en molts hotels toquem setmanalment, acabem reconeixent la gent que repeteix sovint i fins i tot hi ha clients que tornen cada temporada d’hivern i se’n recorden de nosaltres», concloïa Yañez. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT