PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc acull un duel contra un rival directe en la lluita per la Copa

Els d’Ibon Navarro mantenen les opcions i afronten una gran oportunitat contra el Badalona

Per Anna Ribas

Clevin Hannah durant el duel contra el Bilbao Basket.
Clevin Hannah durant el duel contra el Bilbao Basket. | ACB Photo / A. Arrizabalaga

Al MoraBanc Andorra se li presenta un mes complicat si vol esgotar les seves opcions per anar a la Copa del Rei, i la primera parada del trajecte arriba demà. Els del Principat rebran demà el Joventut Badalona a les 17.00 hores al Poliesportiu d’Andorra en un duel que es preveu com una final perquè els dos equips arriben a la cita amb el mateix balanç: 7 victòries i 7 derrotes. Així doncs, la Penya és un rival directe en la lluita per aconseguir l’anhelat bitllet a la Copa del Rei, i qui perdi veurà minvades les seves possibilitats reals de cara a l’objectiu que comparteixen.

Tot i això, no serà una jornada decisiva encara perquè cal recordar que des del sisè classificat fins al dotzè, tots els equips tenen el mateix balanç de victòries, i el MoraBanc es troba en aquest grup. Així doncs, en aquestes tres jornades es presenciaran duels directes entre els candidats en una Copa del Rei que encara té quatre posicions en joc i 10 equips amb possibilitats matemàtiques per accedir-hi. Però els dos protagonistes del duel de demà només pensen a guanyar per intentar fer el camí cap a Màlaga més planer.

Així doncs, es preveu un duel molt físic i explosiu. Els dos equips sortiran a la pista amb molta energia i el MoraBanc haurà d’oblidar-se completament de la derrota de Madrid, recuperar l’autoestima i demostrar que un mal dia el pot tenir qualsevol. I, per a fer-ho s’haurà de centrar en els elements clau del seu joc: la defensa i el rebot. Per la seva part, el Badalona arriba al duel després d’enllaçar tres derrotes consecutives: Baskònia (87-86), Manresa (104-106) i Barça (80-95).

A tenir en compte

El MoraBanc haurà d’intentar frenar la constant amenaça de Klemen Prepelic. L’escorta té una mitjana de 21,5 punts per partit. Així doncs, a banda d’una bona defensa caldrà recuperar l’encert. En aquest sentit, un dels tiradors tricolor, David Jelínek, està a 15 punts d’entrar en el top 3 de màxims anotadors de la història del club del Principat.

Pel que fa als antecedents, la balança es decanta a favor dels locals, ja que, en les vuit visites del Joventut Badalona al Principat, el MoraBanc ha aconseguit la victòria de cinc. D’altra banda, cal tenir en compte que Nenad Dimitrijevic es convertirà en centenari en la Liga Endesa en l’enfrontament contra els d’Ibon Navarro.

Les baixes

Els del Principat mantenen les baixes de Moussa Diagne i de Tyson Pérez. Pel que fa a Bandja Sy, hi ha una lleugera possibilitat que el de Mali reaparegui aquesta jornada en funció de les seves últimes sessions de treball. Pel que fa als verd-i-negres, mantenen les absències de Simon Birgander i Shawn Dawson de cara a l’enfrontament de demà. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT