PUBLICITAT

Andorra la Vella

Qualitat contra quantitat per als Jocs de la Joventut de Lausana

Sílvia Riva rep els esportistes i el cos tècnic que representarà Andorra a la competició

Per Anna Ribas

La delegació que representarà Andorra a Lausana amb membres del Govern i el patrocinador principal.
La delegació que representarà Andorra a Lausana amb membres del Govern i el patrocinador principal. | Govern d\'Andorra

Andorra presenta una delegació petita de cara als Jocs Olímpics de la Joventut que es disputaran a Lausana del 9 al 22 de gener. En esquí alpí, hi participaran Carla Mijares i Ty Acosta i com a representant en esquí de muntanya, hi anirà Oriol Olm. Així doncs només hi haurà tres atletes que competiran en nom d’Andorra a la competició. 

Durant la recepció dels equips per part de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i del secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, la titular ministerial va esperonar els joves esportistes perquè puguin aprendre de l’experiència i representar Andorra en les millors condicions possibles. Així Mateix va indicar que «estem molt contents i orgullosos que els joves tinguin aquesta oportunitat. Tres atletes pot semblar una xifra petita però els seus preparadors consideren que ells són els que realment tenen oportunitats i poden representar el país. S’ha fet una aposta qualitativa més que no pas quantitativa i estem molt orgulloses. Creiem que aquesta ha de ser la línia a seguir».

Els atletes i el comitè s’emmirallen en el podi que va assolir Joan Verdú en una edició anterior

La voluntat de la delegació andorrana és poder millorar marques personals i de país, sense deixar d’aspirar a les màximes fites dels jocs. «Tot el que vingui és bo, han de gaudir de l’experiència i segur que faran més que això perquè tenen la possibilitat de posicionar-se en les seves respectives modalitats. Sempre s’ha de pensar que és una finestra que obrim i una projecció que els brindem perquè es puguin situar com bé va fer Joan Verdú», va afirmar Riva.

L’esquiador va assolir un podi quan hi va participar i el president del COA, Jaume Martí, va expressar que «no els ho he demanat però hi he pensat molt fort perquè realment el podi del Verdú va ser un gran esdeveniment per a Andorra. Ara sembla que l’Oriol pugui tenir alguna possibilitat d’apropar-s’hi. Tot i això s’ha de tenir en compte que no han fet moltes competicions i que en modalitats com l’esprint si t’encalles en el canvi d’esquí ja pots perdre la cursa. S’ha de tenir sort amb aquestes coses».

La modalitat preferida d’Olm és la vertical però no forma part de la competició. Tot i això va expressar que vol treure la seva millor versió a les dues curses que correrà: «La individual és la més llarga i on poden passar més coses mentre que en els esprints s’ha de tenir en compte que són tres minuts de cursa on hem de fer bé els canvis. El meu objectiu és fer una bona cursa, estar satisfet del meu rendiment i lluitar per estar davant».

Per la seva part, Mijares va indicar que té les expectatives altes perquè serà de les atletes més grans de la competició, especialment en eslàlom, que és la seva especialitat. D’altra banda, Acosta va expressar que el que més li agrada és el gegant i que, tot i que hi va per agafar experiència, se sent confiat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT