PUBLICITAT

Vinyes venç a Madrid en 2RM i és 9è en l'absoluta

  • El campió amb els S1600, quart a la general oficiosa definitiva
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Vinyes i Mercader, a un dels trams de muntanya de la serra madrilenya Foto: foto esport

Joan Vinyes i Jordi Mecader (Suzuki Swift S1600) van tornar a dominar de manera clara la categoria de 2RM, i es van situar en la 9a posició final de la classificació absoluta del primer Ral·li Comunitat de Madrid-RACE, última cita del calendari del Campionat d'Espanya de Ral·lis d'asfalt. Per al pilot de Suzuki, la cita va estar marcada per un traçat en el que el Swift S1600, tenia poques opcions de estar al mateix nivell dels rivals a la classificació absoluta, amb mecàniques més potents. A la classificació oficiosa, a falta de la confirmació, va acabar 4rt a la general absoluta del Campionat d'Espanya.

El fred (temperatures de -7ºC) van ser el condicionant de la cursa, tant per a pilots com per al nombrós públic. Vinyes i Mercader, campions de les 2RM de la present temporada, van iniciar el ral·li divendres al vespre conscients que el recorregut no els era favorable però sense renunciar a res i això va quedar palès en les primera especial (cinc voltes al circuit del Jarama) en la qual es van situar entre els deu millors. A la primera passada pel Port de Navafría (la segona va ser neutralitzada per seguretat), Vinyes va seguir en línia ascendent acabant la primera etapa dominant de manera clara en 2RM, mentre que en segona posició es trobava Miguel Arias a gairebé mig minut, i en una esperançadora vuitena plaça en la classificació absoluta. En arribar a l'assistència final del dia, Vinyes se sentia molt satisfet per la part inicial: «De moment tot ha funcionat tal com teníem previst, encara que també és cert que no esperava estar tan endavant a la classificació. El fred i la neu que hi ha als costats de la carretera han deixat els trams molt complicats». Vinyes es mostrava caut per a la jornada de dissabte. «Hi ha zones molt ràpides en les quals serà pràcticament impossible seguir el ritme dels nostres rivals en la classificació absoluta», va dir.

La segona etapa d'ahir dissabte va ser tan complicada com s'havia previst. En les dues passades per Canencia, Vinyes va mantenir les diferències mentre que a Morcuera no va poder amb les millors prestacions dels seus rivals. Mancant la secció final Vinyes-Mercader seguien manant entre els 2RM mentre que a l'absoluta se situaven en la 10a posició a 1min 29s del llavors capdavanter, el pilot local Alberto Munarri. Però el de Suzuki no es va rendir i en la continuació va recuperar el 8è lloc absolut després de completar el segon pas pel Jarama i l'únic per Atazar. Així doncs, es va presentar a la passada final al Jarama amb opcions a millorar alguna plaça, amb els Mitsubishi Evo X de Fran Cima i Alberto Meira a menys de 5s però, per darrere Jonhatan Perez (Peugeot 207 S2000) i Rubén Gracia (Mitsubishi Evo X) també estaven a menys de 3s de l'andorrà. Així doncs un final d'infart que no va tenir un desenllaç favorable per Vinyes. «Esperàvem un ral·li complicat per a nosaltres i així ha estat. No hem tingut problemes en la nostra categoria però pel que fa a l'absoluta la situació ha sigut molt diferent. Hem perdut molt temps en les immenses rectes en pujada d'algunes de les especials, i recuperar quan el traçat ens era més favorable era impossible», va dir un Vinyes, amb tot satisfet per ser a prop de vehicles més potents que el seu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT