PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Uns ‘Pastorets’ reivindicatius clamen contra el canvi climàtic

La readapció canvia alguns fets però conserva l’essència

Per El Periòdic

Una imatge de ‘Els Pastorets’ de Sant Julià de Lòria.
Una imatge de ‘Els Pastorets’ de Sant Julià de Lòria. | ANA

Uns dimonis que han guanyat la guerra contra els àngels, uns pastorets en igualtat de gènere i un infern industrial que substitueix el tradicional camí de Betlem. Amb aquesta innovadora premissa va arrencar ahir la temporada de Els Pastorets a Sant Julià de Lòria. La posada en escena d’enguany havia de superar els molts actes que es van fer l’any passat per celebrar el 25è aniversari de la representació teatral. I ho va aconseguir, perquè ningú va quedar indiferent a la nova versió de l’obra escrita per Folch i Torres. El gir ideat pels dramaturgs Irina Robles i Juanma Casero va deixar bocabadats els assistents del centre cultural i de congressos lauredià. 

En aquesta edició es compta amb la col·laboració de 150 persones voluntàries, la majora de les quals està sobre l’escenari. Amb la voluntat de remoure consciències, la nova versió de Els Pastorets pretén «plasmar la preocupació que tenim per aquest món de contaminació que fa que no respectem el medi ambient», en paraules de Casero.

Per a l’ambientació de l’obra i la decoració de l’escenari, l’equip va dissenyar el que ells anomenen l’Ecomoviment pastoril, una proposta que s’ha basat en la reutilització de les ampolles d’aigua que fan servir els actors durant els assajos amb la voluntat de no utilitzar tants plàstics i donar-li més sentit a l’objectiu final de l’actuació, que consisteix a traslladar la necessitat de cuidar el medi ambient a públic. 

La primera de les quatre representacions que es faran va tenir bona acollida, malgrat la por que tenia la direcció d’allunyar-se massa de l’obra original. Una de les novetats d’aquesta edició és la incorporació de música en directe a càrrec del grup de batucada Toca-Te’ls. Les pròximes representacions es duran a terme els dies 28 de desembre, 4 de gener i 6 de gener. Totes les funcions comencen a les sis de la tarda.

PUBLICITAT
PUBLICITAT