PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les famílies es gasten un 30% més durant les festes de Nadal

El bon temps dels propers dies aporta optimisme als comerços

Per Laura Cugat Ruiz

Una dona comprant en un supermercat del Principat, en una imatge d’arxiu.
Una dona comprant en un supermercat del Principat, en una imatge d’arxiu. | MARICEL BLANCH

El pronòstic meteorològic ha canviat favorablement aquesta setmana en comparació amb l’anterior, factor clau que aporta esperança i optimisme als comerciants del Principat. Mentre que dijous i divendres passat el cel va estar força tapat i va haver-hi precipitacions, pels propers dies de festes nadalenques s’espera un temps molt més òptim, un factor clau que contribueix a un major nivell de compres. El director del supermercat Andorra 2.000 i vicepresident de l’Associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres, Antonio Miralles, assegura que en termes generals, «la mitjana de despesa d’una família en un supermercat el mes de desembre és un 30% més en comparació a un altre mes de l’any». 

Miralles va reconèixer dimarts que quan la gent no pot passejar, el consum decreix, subratllant que el nivell de compres de la setmana passada «va ser pitjor que els mateixos dies del 2018 pel mal temps». Aquesta setmana la situació ha canviat, ja que Miralles va anunciar que, a tall de mostra, aquest dilluns «va fer bon dia i, com a resultat, va ser un dia extraordinari i vam superar les xifres de l’any passat». 

De cara al dia 24, el mateix esperava seguir aquest bon ritme en veure que a mig matí el volum de comandes era molt alt, per tant, el pronòstic dictaminava que es podrien tornar a superar les facturacions respecte al mateix dia de l’any anterior. Pel que fa als pròxims dies, Miralles va subratllar que «tenim neu, els hotels tenen una ocupació molt alta –superior a la de l’any passat–, i l’afluència en els restaurants és molt important. Esperem que aquests dies de Nadal siguin millors que els de l’any passat perquè tenim més neu i de millor qualitat i hi haurà una bona temperatura».

Miralles: «Esperem que aquests dies de Nadal siguin millors als de l’any passat perquè tenim més neu i bona temperatura»

El president d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean Jacques Carrié, va confessar dimarts que, segons els comentaris de la gent, la previsió és bona perquè l’ocupació i els visitants són nombrosos, els hotels estan complets i es preveu molt bon temps per tota la setmana. Per tant, per Carrié la meteorologia també és un element essencial. 

Productes estrella de les festes

Miralles va informar que enguany està essent millor en les vendes de pernils i espatlles de porc en comparació amb l’any passat. Pel que fa a la resta de productes estrella de les festes, com ara cava, vi i bombons, aquests segueixen el mateix ritme que en la resta d’edicions nadalenques. Pel que fa als clients, concretament els d’Andorra 2.000, Miralles va destacar que la majoria són espanyols i francesos, tot i que el total dels darrers ha baixat pels aldarulls al país que han provocat complicacions per accedir al Principat en nombroses ocasions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT