PUBLICITAT

El fred passa factura amb tres lesionats per rebre el Prat

  • Les lamentables condicions al Poliesportiu afecten les mans de Matalí, Casals i Holmes
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Peñarroya, amb Koldo i Oriol Fernández al darrere, veient el duel BP-ElPozo d'ahir, abrigats tot i la calefacció. Foto: TONY LARA

Encara els queden més de quatre mesos de fred, però en la primera setmana en què les baixes temperatures han aparegut, el BC River Andorra ja pateix les conseqüències. Per al matx d'aquesta tarda contra el CB Prat Joventut (17.00 hores, Poliesportiu d'Andorra), el conjunt andorrà tindrà tres jugadors mig lesionats amb gairebé idèntics problemes a les mans, com a conseqüència d'una setmana d'entrenament al pavelló de Govern en unes condicions de fred difícils d'entendre per un club de la categoria LEB Plata. En aquest sentit, el mateix es pensa per part del BP Andorra, equip de futbol sala que té aquell camp com a seu, però el cas és que el River ja té les primeres víctimes: Andreu Matalí, Rafa Casals i James Holmes pateixen sengles lesions a les mans, els dos primers amb fisures, i el nord-americà amb una capsulitis.

El fisioterapeuta del River, Jordi Romero, té feina per intentar recuperar els jugadors, però el preparador físic, Miguel Ángel Rodellar, treballa de valent per tenir en previsió l'efecte del fred al llarg de la campanya. «Sabem que el fred és un enemic a aquestes alçades de temporada, i que pot afectar-nos muscularment, cosa que l'any passat ja va passar, però el tema de les mans és complicat, perquè si bé els jugadors tenen el cos calent a l'entrenament, i fins i tot suen, les mans és una altra història, i quan són a casa és llavors quan es donen compte que estan lesionats», assegura amb impotència el tècnic Joan Peñarroya. La realitat és que a les 10.00 del matí quan el River té la seva primera sessió de preparació, la temperatura és molt baixa al Poliesportiu: «Preferiria entrenar fora que no pas allà dins», afirma l'entrenador, el qual és conscient de la dificultat de solucionar el problema, però diu: «Se'm fa molt difícil d'entendre que les dues entitats del país que juguen a les màximes categories de l'esport, com nosaltres i el futbol sala, tinguem aquestes condicions d'entrenament tan dures». Amb tot, Peñarroya diu que toca «fusta» perquè, «de moment», encara no s'ha lesionat cap jugador muscularment.

EL PRAT, JOVENTUT I VETERANIA / Però avui el que hi ha és partit, i important per al River. El conjunt de Peñarroya, tot i els entrebancs i el fred, rep el CB Prat Joventut amb la ferma intenció de recuperar el ritme de victòries que va perdre fa dues jornades -tres en realitat, perquè l'anterior l'equip andorrà va descansar- després d'un inici de temporada espectacular. En les files catalanes militen jugadors de nivell. Els veterans, amb Jaume Comas i César Bravo com a principals armes -Jordi Llorens està lesionat- es complementen amb les joves perles de l'equip del Prat, els quals per Peñarroya «físicament són molt forts, alts, encara que els hi falta encara una mica de quilos». Així mateix, la debilitat dels catalans és a la pintura, on no tenen cap jugador potent. Bravo i Marco Todorovic faran de pivots, però la perillositat es bifurcarà cap a l'exterior, «on haurem d'estar molt atents», segons el tècnic andorrà. El Prat tindrà gairebé segur una altra baixa important, Nacho Llovet, que viatjarà amb el primer equip. Els catalans han de sortir derrotats del Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT