PUBLICITAT

Lescano tindrà un any molt actiu amb un calendari ambiciós

El regatista vol repetir el bon paper a la Copa del Rei i seguir donant guerra als professionals

Per Miquel López-Egea

El Saiola XIII de Marcel Lescano.
El Saiola XIII de Marcel Lescano. | Marcel Lescano

Marcel Lescano té al davant un calendari atapeït, amb moltes regates per disputar aquest any vinent. Ho farà amb el Saiola XIII (Sercotels) de Toni Guiu i amb el vaixell rus Yrcus II. El curs començarà amb la Regata Interclubs els dies 7, 8, 14 i 15 de març a Barcelona i després disputarà el Campionat de Catalunya a finals de maig. Després començarà un gruix important de competicions amb el Circuit Mediterrani de Vela. Del 7 al 10 de maig participarà al Palma Vela a Palma Mallorca, del 28 al 31 de maig al Conde de Godó a Barcelona i del 2 al 5 de juny, a la Copa de la Reina a València. Tot seguit competirà a la Giraglia Rolex Cup, amb regates del 5 al 13 de juny entre Sant Remo, Saint Tropez i Gènova. Conclourà les competicions a Espanya amb la Menorca Sant Joan, del 20 al 23 de juny i a la Copa del Rei a Palma de Mallorca, de l’1 al 8 d’agost. Aquesta serà la prova on es va veure tota la feina feta. Per un altre costat, a l’octubre, al Pacífic, competirà a una regata entre les Salinas del Perú i les Illes Galápagos i acabarà la temporada a la Nassau Up Race, del 14 al 20 de novembre, competint entre Miami i Nassau, les Bahames.

«És un calendari similar al de l’any passat però afegint alguna regata, tindré més viatges que aquest any, estaré bastant actiu», comentava. La seva funció serà la de tàctic a quasi totes les proves: «Ens va anar molt bé a la Copa del Rei, ens vam quedar a 30 segons i això és el fruit de tot l’esforç de l’any perquè hi van els millors del món». «M’han donat més confiança en aquesta posició però és molt dur ser tàctic perquè tot depèn de mi, és molta responsabilitat», aclaria. Per tant, la valoració de l’any 2019 és bona: «Hem fet els deures però vam entrenar moltíssim des del principi de l’any i això va ser un gran sacrifici pels que tenim família». «Els primers set mesos de l’any vam estar entrenant i competint quasi cada cap de setmana i al final a la Copa del Rei vam estar lluitant pel podi i a València ens va anar molt bé», reiterava i afegia que «ens vam barallar amb equips professionals». «No tenim por però el sabor de boca és molt bo», subratllava.

Per un altre costat, va manifestar que «personalment, tinc objectius més alts que l’any passat perquè vaig a les regates del Pacífic». «Amb l’equip espanyol més o menys tenim el mateix programa: entrenar i entrenar perquè volem fer bons papers».

PUBLICITAT
PUBLICITAT