PUBLICITAT

Ordino

La Ruta del ferro als Pirineus estrena una nova pàgina web

L’objectiu és mostrar de forma senzilla els 26 recursos de la iniciativa

Per El Periòdic

El cònsol major electe d’Ordino, Josep Àngel Mortés, valorant els projectes de la Ruta del ferro, aquest dilluns.
El cònsol major electe d’Ordino, Josep Àngel Mortés, valorant els projectes de la Ruta del ferro, aquest dilluns. | Comú d\'Ordino

La Ruta del ferro als Pirineus, itinerari cultural transnacional certificat pel Consell d’Europa, estrena pàgina web amb el domini www.ironrouteinthepyrenees.com, tal com va informar dilluns el comú d’Ordino. L’objectiu és mostrar d’una forma senzilla els 26 recursos que formen part d’aquesta ruta i participar en la divulgació del coneixement i la comprensió de la història europea a través del patrimoni del ferro. 

Pel que fa a la nova pàgina web, aquesta mostra un disseny modern i és de fàcil navegació perquè el visitant trobi la informació d’una manera pràctica sobre els recursos que vol visitar i pugui determinar el recorregut. La informació es pot trobar per zones; per temes, com ara mines, fargues o treball del ferro; o per categories, desglossades en itineraris, museus o monuments. Seguint la diversitat idiomàtica de les institucions que donen suport a aquesta iniciativa i amb l’objectiu d’adaptar-se al mercat turístic actual, la pàgina web s’ha publicat en cinc idiomes (català, anglès, castellà, francès i euskera). 

El web s’ha publicat en cinc idiomes, català, anglès, castellà, francès i euskera, per adaptar-se al mercat

El web també pretén ser un espai on exposar l’actualitat de la ruta amb un apartat més dinàmic dedicat a les activitats, exposicions, concursos, jornades o conferències que es duguin a terme, entre altres. L’eina servirà també de plataforma per millorar i promoure la comunicació entre els socis. Amb aquesta intenció, s’ha creat una zona privada d’intercanvi d’informació i d’arxiu que facilitarà el treball conjunt dels projectes i programes.

Aquesta també és la fórmula per donar a conèixer els avaluadors internacionals que formen part del comitè científic, promoure els valors fonamentals del Consell d’Europa en el diàleg intercultural i donar visibilitat a les altres rutes culturals europees. Dins el marc de desenvolupament triennal i  paral·lelament a la pàgina web, la Ruta del ferro als Pirineus edita un document informatiu gratuït per donar a conèixer el web i la ruta. El document ja es pot trobar a cada instal·lació cultural i turística gestionada pels socis. Ben aviat, el material informatiu serà ampliat amb una guia sobre el patrimoni industrial de la iniciativa. 

Exposició itinerant

Ordino va ressaltar dilluns que l’exposició itinerant El patrimoni industrial de la Ruta del ferro als Pirineus ha rebut més de 40.000 visitants. La mostra que ha finalitzat aquest mes de desembre es va crear en el marc del programa 2018, Any europeu del patrimoni cultural, i ha recorregut tres països (Espanya, França i Andorra) exposant-se en 16 instal·lacions culturals diferents –en el cas del Principat va tenir lloc a l’Era Rossell d’Ordino–.

Per tal de mostrar la diversitat de la ruta i donar a conèixer els diferents recursos del ferro que uneixen l’Atlàntic amb el Mediterrani, la mostra estava emmarcada en cinc eixos: el patrimoni industrial i les rutes culturals; la transformació del ferro; el treball del metall; les mines, i els paisatges culturals. L’Associació de la Ruta del ferro als Pirineus està formada per 19 socis de tres països, i d’Andorra hi formen part el Govern, el comú d’Ordino i la vall del Madriu-Perafita-Claror, grup coordinat per Oliver Codina de Patrimoni Cultural d’Andorra. 


 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT