PUBLICITAT

Andorra la Vella

Llovera es mostra ambiciós i desitja fer un top 15 al Dakar

L’andorrà competirà amb un paper destacat com a tercer pilot del camió Iveco, del Team de Rooy

Per Miquel López-Egea

Josep M. Cabanes, Anna Olsina, Albert Llovera i Alain Cabanes al passatge del CCA de l’avinguda Mertixell, ahir.
Josep M. Cabanes, Anna Olsina, Albert Llovera i Alain Cabanes al passatge del CCA de l’avinguda Mertixell, ahir. | FotoEsport

Amb màxima il·lusió i ambició afronta Albert Llovera el Dakar, que se celebrarà a l’Aràbia Saudita. El pilot va rebre un petit reconeixement abans de marxar a la competició per part del Comú d’Andorra la Vella i d’Andbank, que patrocinarà el pilot fins a l’any 2022. Torna després de dos anys d’absència i aquesta serà la seva sisena participació al Dakar després del seu pas per les categories de cotxes (2007 i 2014) i buguis (2015), i de les dues altres edicions on va completar el seu recorregut al volant d’un camió. Tot i això, és potser l’any en el qual Llovera arriba amb un paper més destacat perquè és el pilot del tercer camió del Team de Rooy holandès, l’equip oficial de la marca Iveco. Aquest és, per tant, el vehicle amb més prerrogatives d’èxit dels que ha pilotat fins ara.

El Comú de la Capital i Andbank fan un homenatge al pilot abans de començar la seva aventura

Llovera, acompanyat del seu equip, familiars, afició i altres pilots del Dakar, va explicar ahir que «és una prova duríssima» i que «em faria il·lusió un top 15 encara que per demanar m’agradaria un top 10, però hem de ser responsables» perquè hi ha molta competència. «He d’estar dins del top 20 segur, sempre que no hagi de perdre molt de temps invertint-lo amb els meus companys d’equip i amb mi mateix», indicava.
«No sé com l’afronto, depèn de com anem d’entrada perquè he de fer la funció de tercer pilot i guardar les espatlles als altres dos, però també he de mantenir-me ben a prop per si falla algun d’ells i estar el més a dalt possible», comentava. També destacava que «les coses van canviar al Marroc», on va passar de ser el quart al tercer després que l’equip decidís fer un pas endavant. «En lloc de portar 600 quilograms, en portarem 200 i això és d’agrair a les frenades i a les pujades», assegurava mentre recordava que aquest reconeixement per part de l’equip «és una motivació extra, sabent que la meva funció és ajudar-los sempre».

El seu cotxe estarà exposat fins al 20 de gener al passatge del CCA de l’avinguda Meritxell de la capital

Respecte a sensacions, va destacar que pel que fa al vehicle «m’he trobat molt adaptat d’entrada i molt còmode». «És dòcil, el xassís és molt agraït, igual que les suspensions. El més fàcil és que no he de fer servir el canvi de marxes sinó que és automàtic», subratllava. Així mateix, va manifestar que «el traçat és una incògnita, fet que no em preocupa perquè el recorregut és per tots». «La primera setmana serà més ràpida, hi haurà més pedres, serà més perillós amb més altes velocitats i l’arena serà ràpida mentre que a la nit ho passaré més malament a causa del fred», subratllava i afegia que «la segona setmana tindrà molta duna i molta arena, estem a l’expectativa de la qualitat d’aquesta perquè els camions sortim els últims i es fa de nit molt aviat». «El que em fa més por és que es fa de nit d’hora i el fred, perquè dormim al bivac i fa entre zero i vuit graus», remarcava.

La presentació d’aquest acord va servir també per inaugurar l’exposició del cotxe oficial de Llovera, instal·lat des d’ahir i fins al 20 de gener al passatge del CCA, a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella. L’acte va comptar amb la participació del mateix pilot, d’Alain Cabanes, conseller de Joventut, Participació Ciutadana i Esports d’Andorra la Vella, Anna Olsina, directora de negoci d’Andbank, i Josep M. Cabanes, sotsdirector general de Banca País. «Només podem desitjar-li grans èxits i sort en la seva imminent aventura, esperem que tinguis molt encert. Et seguirem de prop i esperem poder exposar després el camió que utilitzaràs amb el bon resultat que faràs», assegurava Alain Cabanes.

Interrogant al futur

Més enllà del Dakar, Llovera no sap exactament què farà. «Estic treballant amb el rallycross perquè és agressiu, maco i m’agrada molt però potser faig ral·lis, amb l’R4 de Fiat, encara que la fusió amb Peugeot ho ha trasbalsat», puntualitzava i assegurava que «el futur no em preocupa, potser faig alguna prova del Mundial o del Campionat d’Espanya de terra i alguna carrera de les GSeries, depèn del pressupost».

PUBLICITAT
PUBLICITAT