PUBLICITAT

El mal temps frena les compres abans de Nadal

Els comerciants esperaven vendes de rècord aquests dies

Per El Periòdic

33 Clients caminen per l’avinguda Meritxell.
33 Clients caminen per l’avinguda Meritxell. | MARICEL BLANCH

Els comerciants del Principat van reconèixer ahir que el mal temps va influir directament en les vendes del cap de setmana, ja que va frenar a molts turistes d’apropar-se al Principat i fer les últimes compres abans de Nadal. Així, els venedors esperaven un cap de setmana de rècord per les condicions de neu i l’ocupació hotelera, però el resultat final va ser decebedor.
D’aquesta manera, el vicepresident de l’associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres i director d’Andorra 2000, Antoni Miralles, va declarar que «hem tingut gent comprant i les condicions òptimes per superar les vendes de l’any 2018, amb gent caminant i un índex d’ocupació hotelera alt, però va ser un cap de setmana més tranquil del que esperàvem. De fet, ha sigut un cap de setmana normal, per sota de l’any passat malgrat esperar un cap de setmana de rècord».
A més a més, Miralles va afirmar que «tenim ofertes, rebaixes i bons preus, però no es van traduir en vendes. Esperàvem més volum de compres, però aquests preus no van aconseguir que la gent entrés a comprar». 
En aquesta línia, el president d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié, va reconèixer que «el temps ha complicat les vendes. Sempre que hi ha mal temps frena les vendes i en el nostre cas, dificulta molt l’accés des de França, així que és una conseqüència directa del temporal».

Recuperació durant la setmana/ D’altra banda, els comerciants esperen que entre avui i demà es produeixin les vendes que no es van fer durant aquest cap de setmana, ja que, com asseguren diversos venedors «la gent sempre ho deixa tot per l’últim moment, especialment les compres relacionades amb el menjar de Nadal i els plats especials». 
En aquest sentit, Miralles va opinar que «aquest any la gent té dos dies més per comprar. Pensem que com s’allarga el cap de setmana, es distribueixen les vendes i, per tant, dilluns i dimarts seran dies de compres fortes i bones vendes per recuperar el cap de setmana. Hem tingut un impacte important de pernils i regals, però falta el més important: comprar el dinar de Nadal».

Diversitat Temporal/ Tanmateix, el mal temps que va fer al llarg d’aquesta setmana a Catalunya i durant el mateix cap de setmana amb pluges intenses i fortes ventades arreu del territori no va arribar al Principat, però sí que va afectar tant al nivell de vendes esperat pels comerciants del país com al desplaçament dels turistes.
Per últim, els comerciants esperen que la millora del temps durant aquests dos dies serveixi per recuperar l’afluència de turistes estrangers al país i tenir una gran entrada d’any 2020. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT