Es queden en blanc

El MoraBanc firma una primera part desastrosa contra el Reial Madrid en la qual només anota 14 punts

Per Miquel López-Egea

Nacho Llovet intenta aturar a Facu Campazzo al WiZink Center.
Nacho Llovet intenta aturar a Facu Campazzo al WiZink Center. | ACB Photo / P. Castillo

El MoraBanc va sortir molt mal parat del WiZink Center i va pagar molt cares les seves baixes, de manera que va perdre per 91 a 60 contra un totpoderós Reial Madrid que va apallissar als andorrans en una primera part per oblidar.

Tot i que el MoraBanc va començar lleugerament inspirat en els primers minuts, només va ser un miratge perquè la primera part va ser un autèntic infern. El Reial Madrid va passar per sobre dels del Principat. El duel  va començar amb els tricolor concedint segones opcions als locals i cometent alguns errors sota la cistella però tot i això, estaven dins del partit, ja que van aconseguir un petit avantatge de tres punts, però només va ser momentani perquè Campazzo, Tavares i Randolph van començar amb el seu recital de talent. Quan faltaven tres minuts i mig pel final del primer quart, el Madrid ja portava quatre punts d’avantatge. Va ser el moment en el qual va començar a augmentar la diferència, fent un recital, sumant i ampliant les distàncies fins a aconseguir un parcial de 15 a 3, de manera que el resultat al primer quart va ser de 24 a 12, després d’un triple de Campazzo sobre la botzina.

Tan sols dos punts

El MoraBanc va firmar el pitjor segon quart de la seva història i tan sols va ser capaç d’anotar dos punts en deu minuts. No va poder sumar de cap de manera, res va entrar, res va sortir i després de la desfeta dels darrers minuts del primer quart, tot va sortir al revés, deixant que el Madrid s’aprofités. Els madrilenys es mostraven impecables i anotaven sense problemes, tenint tirs fàcils des dels tres punts. A més, van ser molt superiors en el rebot, sobretot en l’ofensiu, on van destrossar als del Principat. De fet, Hannah va ser l’únic que va poder anotar i aquesta petita guspira va ser castigada amb un triplàs de Thompkins. Així, amb el pas dels minuts, el Madrid va aconseguir fins a 36 punts d’avantatge, clavant una autèntica pallissa als andorrans, que no podien acabar cap jugada. Els rivals van seguir castigant al MoraBanc, fent una defensa brutal i rebentant la cistella de totes les maneres possibles, fent jugades espectaculars i dominant de manera absoluta. Al descans el resultat era de 50 a 14.

Actitud diferent

A la represa, els visitants van sortir a la pista amb una mentalitat diferent, però va ser insuficient. Van començar a treballar per maquillar el resultat i amb quatre minuts ja havien anotat deu punts, contestant a tots els cops nous del Madrid. Encara que els blancs jugaven amb una còmoda diferència i seguien fent la feina per mantenir la distància, els andorrans no estaven morts, però permetien anotar amb facilitat. El Madrid no es deixava sorprendre però els del Principat van reduir una mica la distància, fins als 33 punts.

Quan faltaven deu minuts pel final, el resultat era de 70 a 37. En els darrers deu minuts poc es podia fer per salvar el desastre, però els tricolor volien dissimular la desfeta. Però es van trobar al mateix Madrid impecable, que feia pagar molt car els errors dels tricolor. Finalment, el resultat va ser de 91 a 60.

Ibon Navarro: «Ens ha pogut el pessimisme»

Ibon Navarro, visiblement decebut, va assegurar que després del primer quart, «ja no hi ha hagut partit». «Hem començat amb el que teníem per aguantar el primer impacte però està clar que arran de les penalitzacions hem caigut», comentava i remarcava «el desastre ofensiu de dos punts que ha fet que no poguéssim competir». «Els segons deu minuts, al marge del desencert, ens hem deixat emportar pel pessimisme i no hem competit res, allà és a on s’ha acabat el partit», destacava i comentava que «a la segona part hem perdut la por».