PUBLICITAT

La gestió de continguts del Museu Nacional, al gener

Govern comença a definir el futur del centre cultural

Per El Periòdic

L’equip de Govern durant l’esmorzar amb la premsa
L’equip de Govern durant l’esmorzar amb la premsa | GOVERN D\'ANDORRA

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va confirmar ahir l’objectiu de començar a perfilar la creació del futur Museu Nacional d’Andorra durant l’esmorzar amb la premsa. Així, el primer pas serà iniciar el procés de gestió de continguts del mateix a principis de gener de 2020.
En aquest sentit, Riva va manifestar la importància de decidir l’emplaçament, un dels temes més conflictius, però també la necessitat de ser curós amb el seu contingut pel públic. Així, la ministra de Cultura i Esports va declarar que «el projecte del museu nacional ens agrada, però hem de tenir present què ensenyarem. Ha de ser on traslladem la nostra identitat i també ha de servir per crear continguts per a les futures generacions andorranes i que sigui un referent turístic per atreure visitants».
D’aquesta manera, sembla que per fi començarà el rodatge d’un projecte històricament demanat tant per la població com per moltes associacions culturals com l’Organització Internacional dels Museus i dels Professionals dels museus (ICOM) implicada en la preservació, en assegurar la continuïtat i comunicar a la societat els valors del patrimoni cultural natural mundial, actual i futur, tangible i intangible.

L’emplaçament, punt de debat/ Si bé Riva no va revelar on està previst construir el Museu Nacional, el partit Demòcrata ja va manifestar al març la seva intenció de fer-ho en un lloc cèntric per la «comoditat» que la ubicació planteja com darrere de la Casa de la Vall, encara que no van descartar altres llocs
Quant als terminis, al juny Riva no va concretar si aquesta aposta es podrà dur a terme durant aquesta legislatura o si pel contrari «haurem de fer una fragmentació per etapes», mentre que el cap de Govern, Xavier Espot va assegurar que el Museu Nacional «ha de ser la peça clau que expliqui el que som, tant a les persones que ens visiten com a nosaltres».

PUBLICITAT
PUBLICITAT