PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’extresorer de la federació demana al TC sortir de la presó

El lletrat considera que hi ha hagut una presumpta vulneració del dret a la llibertat

Per El Periòdic

L’extresorer de la federació de futbol, José García.
L’extresorer de la federació de futbol, José García. | FAF

El Tribunal Constitucional va admetre ahir a tràmit el recurs d’empara de José Garcia, extresorer de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) contra la decisió de la Batllia de Guàrdia de denegar-li la llibertat provisional i del Tribunal de Corts de confirmar la negativa el 4 de novembre. L’advocat de Garcia considera que hi ha hagut una presumpta vulneració del dret de la llibertat. És per això, que reclamen que el constitucional atorgui l’empara sol·licitada, que declari nul·les les resolucions judicials impugnades, i que declari la posada en llibertat provisional immediata del recurrent. 

L’extresorer de la FAF va ingressar a la presó de la Comella el 24 de maig de manera preventiva després de declarar a la Batllia voluntàriament en el marc de l’Operació Cautxú, que investiga la presumpta comissió de delictes financers i econòmics relacionats amb les partides econòmiques de la UEFA i de la FIFA a través dels programes que desenvolupen. La batlle va considerar que hi ha risc de fuga per part de Garcia i per això va decidir dictar presó preventiva.

Quan va esclatar el cas, a principis de maig, Garcia es trobava fora del país. En aquell moment, la batlle va ordenar la seva recerca i captura. Els delictes que se li imputen són els d’apropiació indeguda i administració deslleial, els mateixos que el secretari general de l’entitat, Tomás Gea, que també es troba en presó provisional acusat, a més, de frau a la CASS. A més, a finals de juliol es va afegir a la llista el delicte de blanqueig de capitals.

Després de dos escorcolls a la seu de la federació, l’operació s’ha alentit d’una manera considerable en els últims mesos i cal recordar que Ger es troba en arrest domiciliari. L’exsecretari general va sortir de la presó el 23 de juliol després d’al·legar que tenia problemes cardíacs. La nit abans va ser traslladat a l’hospital per una complicació en la seva salut.

PUBLICITAT
PUBLICITAT