PUBLICITAT

Andorra la Vella

Adjudicades les obres de l’edifici Solà d’Enclar

Acollirà el centre residencial d’educació intensiva (CREI)

Per Elisabet Cortiles

L'edifici Solà d'Enclar.
L'edifici Solà d'Enclar. | MARICEL BLANCH

El nou centre residencial d’educació intensiva (CREI) que estarà ubicat a l’edifici Solà d’Enclar, a Andorra la Vella, estarà a punt a mitjans del 2021. Així ho va confirmar ahir el ministre de Finances i Portaveu, Èric Jover, després d’anunciar que les obres s’han adjudicat a l’empresa Pidasa, per un import de 2.707.928,80 euros.

L’edifici, propietat del Fons de Reserva de Jubilació de la CASS, acollirà el centre per a joves amb trastorns de conducta diagnosticats, i que requereixen un abordatge socioeducatiu i terapèutic. «Amb aquest anunci posem la primera pedra a un compromís que teníem des de Govern. Aquest centre permetrà que els joves internats estiguin més a prop de les seves famílies i no perdin el vincle», assegurava Jover, que lamentava, «fins ara, alguns d’aquests joves han de marxar del país per rebre una atenció adequada a les seves necessitats i amb la creació del CREI ja no serà necessari». 
 

El CREI és un compromís que tenia el Govern per garantir la proximitat dels joves amb les seves famílies

Els treballs adjudicats, mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de la contractació ordinària, són les de quatre de les sis plantes que té actualment l’edifici, que havia sigut una residència d’ancians. El condicionament de les altres dues plantes com a habitatge d’ús social es duran a terme en una segona fase, però el projecte actual ja contempla l’enderroc de les divisions interiors d’aquestes dues i la intervenció (igual que en la resta de plantes) en la totalitat de les façanes (aïllament tèrmic i finestres). 

Les actuacions també preveuen l’actuació a les plantes soterrades per ubicar-hi instal·lacions, un moll de descàrrega, vestuaris del personal, despatxos d’administració, infermeria, una aula i un taller. A la resta de plantes s’hi farà una cuina, el menjador i dues sales d’estar, el despatx de direcció, sala per als tècnics, sala de visites, onze habitacions individuals i quatre que poden contenir dos llits i una sala polivalent una sala d’estar i terrassa. La superfície total construïda de l’edifici és d’uns 2.100 m².

Jover va descartar que el centre pugui atendre menors amb problemes d’addiccions davant l’augment de casos al país. El ministre va puntualitzar que el CREI serveix per atendre joves que necessiten un tractament amb enfocament transversal, tant terapèutic com educatiu, i en un entorn controlat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT