PUBLICITAT

Andorra la Vella

Èric Bartolomé, nou secretari d’Estat d’Economia

Substitueix a Salustià Chato, cessat per incomplir amb el càrrec

Per Elisabet Cortiles

Èric Bartolomé, quan era conseller d’Ordino.
Èric Bartolomé, quan era conseller d’Ordino. | TONY LARA

Dos mesos ha trigat el govern a decidir el nou secretari d’Estat d’Economia. Èric Bartolomé serà l’encarregat de substituir a Salustià Chato, que va ser cessat del seu càrrec per incomplir les instruccions expresses del ministre Jordi Gallardo, que li havia demanat cessar la seva activitat com a observador de camp en partits de futbol. 

Bartolomé, nomenat a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, completa així l’estructura administrativa d’aquesta cartera. El nou secretari d’Estat d’Economia va cursar estudis en Geografia i Història i és empresari. És socifundador de diverses empreses i va ser director de diferents entitats al país, com ara el Comitè Olímpic Andorrà per a l’organització dels Petits Estats d’Andorra el 2005. També va ser conseller al comú d’Ordino. 
 

Recordatori dels fets // L’anunci, que va fer ahir el ministre de Finances i Portaveu, Èric Jover, arriba després de la polèmica sortida de Chato. El dimecres 11 de setembre el cap de Govern, Xavier Espot, va comparèixer durant la pausa del Consell de Ministres amb l’objectiu d’anunciar de forma oficial el cessament de Salustià Chato. La decisió acordada pel Govern, a proposta de Jordi Gallardo, es va dur a terme després de les informacions rebudes segons les quals Chato va participar en diferents trobades de futbol internacionals com a observador de camp després del seu nomenament en el càrrec.

Segons va argumentar el Govern, aquests fets constitueixen un incompliment de les instruccions expresses i precises que el ministre Gallardo va donar a Chato en el moment del seu nomenament, atès que el va requerir per tal que aturés qualsevol activitat relacionada amb el futbol durant el seu mandat de secretari d’Estat, per una qüestió ètica i estètica. A principis de desembre, Gallardo va confirmar a EL PERIÒDIC que estava buscant un substitut: heus aquí Èric Bartolomé.

PUBLICITAT
PUBLICITAT