PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Requisen a Puigcerdà mil cartrons de tabac d’Andorra

Una operació conjunta entre França i Espanya permet interceptar-los

Per El Periòdic

Una operació conjunta entre els duaners francesos i la Guàrdia Civil espanyola va permetre interceptar un miler de cartrons de tabac  de contraban procedents d’Andorra a la localitat catalana de Puigcerdà. Segons va informar France Bleu Roussillon, la intercepció es va fer la setmana passada, després que les autoritats gal·les sospitessin d’una acció de tràfic il·lícit duta a terme per diferents persones, que van transportar la mercaderia a través de la muntanya. Segons les informacions, els agents també van arribar a requisar 9.000 euros i 5.000 dòlars en metàl·lic en una empresa situada a prop de la localitat francesa de Bordeus.

Els cossos policials d’un costat i altre de la frontera van muntar un operatiu que va consistir a controlar totes les carreteres principals, secundàries i els passos fronterers, així com els principals accessos a senders que duen a la muntanya. 

En el costat francès, els duaners gals van aconseguir interceptar 864 cartrons de tabac mentre que en el costat espanyol, la Guàrdia Civil va aconseguir retirar-ne 160. En una de les operacions, els duaners van aconseguir detenir els dos presumptes contrabandistes que havien sortit d’Andorra a través de les muntanyes nevades i amb grans quantitats de cartrons a les seves esquenes. En el total de l’operació hi ha set persones detingudes. Dos homes més van aconseguir escapar dels agents i van evitar ser arrestats. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT