PUBLICITAT

Andorra la Vella

Petició perquè els autònoms tinguin veu al Consell de la CASS

Actualment els empresaris ja hi tenen un representant

Per Elisabet Cortiles

La CEA en roda de premsa.
La CEA en roda de premsa. | CEA

La CEA va fer públic que han demanat al Govern incorporar una cadira específica pels autònoms al Consell d’Administració de la CASS. Actualment els treballadors disposen d’un representant al consell, així com els empresaris, però la CEA creu que és necessari que els treballadors per compte propi, amb petits negocis, també siguin part important de l’administració de la CASS i tinguin veu i vot.

Aquesta proposta s’emmarca dins d’un dels reptes de la CEA per al 2020: impulsar la CEA Micro, la recentment creada secció dedicada a les persones que treballen per compte propi i a l’emprenedoria. 

La CEA Micro vol ser l’altaveu i el trampolí de les micro i petites empreses del país. Actualment més d’un centenar de socis formen part d’aquesta nova divisió que representa el 80% del teixit productiu i que espera créixer exponencialment durant el 2020.

Es consideren autònoms amb micro o petites empreses aquells que tenen negocis amb un a cinc treballadors. Donar veu als autònoms en qüestions com les tramitacions amb el Govern, l’aplicació de noves normatives que afectin els empresaris o la reforma de la CASS en són alguns dels eixos d’actuació.

Actualment la Confederació té vuit comissions en actiu de les quals en destaquen la CEA Micro, en tant que secció específica dedicada al treball per compte propi i l’emprenedoria, i la divisió de diversificació econòmica i innovació, però que n’inclou altres com la Comissió de Turisme i Comerç, o la Taula Marca Andorra.

L’objectiu de les comissions són tenir una major representativitat i un paper més actiu en el debat públic amb posicions ben fonamentades sobre les grans qüestions que afecten el teixit productiu. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT