PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc jugarà l’últim partit amb la incertesa de la taula

Els del Principat s’enfronten al Promitheas Patras amb totes les opcions de classificació possibles

Per El Periòdic

El MoraBanc Andorra durant l'entrenament d'ahir a la pista del Patras.
El MoraBanc Andorra durant l'entrenament d'ahir a la pista del Patras. | BCA

El MoraBanc Andorra arriba a la darrera jornada de la fase regular de l’EuroCup amb els deures fets. Fa dies que els del Principat es van classificar per al Top16, però la incògnita de quina posició de la taula ocuparan quan s’acabi la fase de grups encara no s’ha resolt, un element a tenir en compte de cara a la formació dels grups de la següent fase. Abans de saber-ho, aquesta tarda a les 18.30 hores s’haurà d’enfrontar al Promitheas Patras sense la certesa que guanyar-los impliqui ser primers de grup. 

Tot i això, l’entrenador adjunt David Eudal va expressar que «tenim opcions de quedar en qualsevol de les quatre posicions, no només depèn de nosaltres. Al final, hem de pensar molt més enllà de la classificació i intentar guanyar el partit. Més que la classificació ens agraden les dinàmiques i després d’una derrota va bé guanyar el següent partit i esperem poder fer-ho o, si més no, fer un bon partit, com vam fer contra el Tenerife quant a l’actitud i l’esforç. En funció dels resultats, ja veurem com acabem a la classificació».

Així mateix, David Jelínek va valorar que «és un grup molt igualat, sobretot pel que fa als quatre que passen. Falta un partit i de primer a quart només hi ha una derrota de diferència. És bastant difícil saber com ens classificarem perquè potser guanyem i quedem primers, segons o tercers, depèn de com vagin els altres partits. Però ara no hem de pensar en això sinó centrar-nos en el duel, fer-ho el millor que puguem i intentar endur-nos la victòria. Després ja veurem com van els resultats».

El rival

El jugador txec va considerar que «és un equip que potser al principi no s’esperava que arribés tan amunt però partit a partit han anat demostrant que se’ls havia de tenir en compte. Estan jugant molt bé. Crec que serà un partit molt difícil perquè hi ha molts jugadors que tenen moltes habilitats en atac i se l’ha d’intentar parar perquè sinó ja ens van ensenyar aquí que, si els deixem anotar amb facilitat, se saben imposar». Eudal va afegir que «juguem a casa seva i sabem que és un partit molt complicat però no ens queda una altra que intentar fer com a cada duel i intentar arribar al final amb opcions de guanyar. Si fem les coses bé, estem segurs que tindrem opcions tot i que juguem contra un rival molt complicat i que juga un bon bàsquet».

La ressaca tinerfenya

L’equip ve de perdre a casa contra l’Iberostar Tenerife en un duel en el qual es va jugar bé però els tiradors no van tenir l’encert que els acostuma a acompanyar. En aquesta línia, Jelínek va valorar que «vam ser uns quants els qui no vam estar encertats. L’equip no estava tan bé com acostuma a estar-ho i ja es va evidenciar durant la primera part. Però crec que vam lluitar i, tot i no estar encertats en el tir exterior, vam estar en el partit tota l’estona fins que al final, alguns dels jugadors rivals, que no acostumen a ser bons tiradors, van anotar alguns triples que ens van fer mal. Tot i això, crec que vam saber mantenir-nos en el partit i vam intentar lluitar amb la situació en la qual ens trobàvem. Vam treure el caràcter però ens van faltar els punts que, per molt que siguem forts, és el principal».

En ser preguntat si l’equip tècnic està preocupat pel desgast del partit contra els canaris, Eutal va indicar que «estaríem més preocupats si l’esforç no hagués estat brutal. Estem tranquils i creiem que els ànims han d’estar, no intactes, però ser positius perquè creiem que l’esforç dels jugadors, amb els recursos que tenim ara mateix, va ser impecables. Crec que els jugadors han de sortir reforçats de l’actitud i el treball que van tenir. Després, al final, el resultat depèn d’altres coses i no podem tirar coses en cara als jugadors respecte al partit contra el Tenerife perquè l’esforç, l’actitud i l’empremta va ser bastant lloable».

El MoraBanc es reforça amb el pivot Martin Krampelj 

Martin Krampelj, pivot eslovè de 24 anys i 2,06 metres d’alçada es convertirà en el nou reforç del MoraBanc Andorra per cobrir la baixa de Moussa Diagne, com a cedit per als dos pròxims mesos. Krampelj no ha arribat a debutar amb el seu actual equip, el Cedevita Olimpija de Ljubliana, per tant les estadístiques són les que va aconseguir a la Universitat de Creighton, als Estats Units, on tenia una mitjana de 13,5 punts i 6,9 rebots.

PUBLICITAT
PUBLICITAT