PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les importacions de béns sumen 127 milions d’euros

Hi ha una variació percentual del -9,6% respecte al novembre de l’any passat

Per El Periòdic

Frontera amb Espanya.
Frontera amb Espanya. | Maricel Blanch

El departament d’Estadística va publicar ahir les dades referents a les importacions de béns durant el mes de novembre, les quals van sumar 127,87 milions d’euros amb una variació percentual del -9,6% respecte al mes de novembre de l’any anterior. En el cas d’excloure el sector energètic, la variació de les importacions passaria a ser d’un -9,1%. En aquest sentit, els productes de joieria van ser els que van presentar un nombre d’importacions més baixa, situant-se en un -7,1%. Pel que fa a les exportacions de béns, aquestes van sumar 11,63 milions d’euros, fet que representa una variació percentual del +5,3% respecte al mateix mes de l’any anterior. La construcció i el sector de begudes alcohòliques i tabac van ser els menys exportats, representant un -3,6% i un -3,5% respectivament.

Pel que fa a l’acumulat dels darrers 12 mesos, les importacions van tenir un valor de 1.371 milions d’euros, la qual cosa representa una variació percentual del -0,2% respecte a l’acumulat del període anterior. Sense el sector energètic, les importacions en valor van patir un increment del 0,1%. Pel que fa a les exportacions, aquestes van tenir un valor de 114 milions d’euros, amb un augment del 2,6%.

Importació de carburants

La importació de carburants durant el mes de novembre va ser de 14,46 milions de litres, fet que suposa una variació percentual negativa del -3,0% respecte al mes de novembre de l’any anterior. De gener a novembre del 2019, la importació dels carburants ha estat de 164,69 milions de litres, donant una variació del -2,8% respecte al mateix període del 2018.

PUBLICITAT
PUBLICITAT