PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els joves intèrprets mostren les seves virtuts al Concert de Nadal

El Consell General acull l’esdeveniment amb 26 músics

Per El Periòdic

Un moment del Concert de Nadal al Consell General.
Un moment del Concert de Nadal al Consell General. | ANA / M. F.

Fins a 26 joves músics van mostrar ahir en el marc del Concert de Nadal, les seves habilitats interpretatives. Sota la batuta de Jordi Coll, els intèrprets van oferir la que va ser la darrera de les activitats de la temporada 2019 de la Fundació ONCA. Tal com va explicar Coll, el programa del concert va ser «molt variat i atractiu» i es va preparar tenint com a principal objectiu que fos «pedagògicament interessant».

Sota el títol Un Nadal Jove els intèrprets van oferir la Dansa eslava d’Antonín Dvorak, oferta a piano a quatre mans. Posteriorment, un trio de dos violoncels i piano van tocar l’Allegro del concert per a dos violoncels en sol menor d’Antonio Vivaldi. Tot seguit, un trio de clarinet, violoncel i piano va interpretar l’Allegro moderato del Miniature trio núm.1 d’Alfred Hill. Un sextet de guitarres va estar l’encarregat d’oferir al públic el Concert per a mandolina en do major de Vivaldi i un sextet de flauta, corda i piano va interpretar Jingle Bells, Santa Nit i We wish you a merry Christmas. Per cloure el concert, un octet de flauta i corda va interpretar el Passeig en trineu de Leopold Mozart.

Coll va manifestar que «per als joves sortir del seu àmbit habitual i tocar en un lloc tan especial com el Consell General és un extra de motivació i il·lusió». A més, va afegir que fer concerts com aquest a la seu parlamentària «té tot el sentit perquè és la casa del poble i es porta la cultura al poble».

El director va destacar que per preparar aquest concert la feina comença ja a finals del curs passat, quan els professors de l’Institut de Música fan la selecció dels alumnes que participaran en el concert. Després cal «buscar les obres més adients perquè pedagògicament» aquesta proposta sigui interessant i s’adapti a tots els nivells.

En aquesta ocasió, la Fundació ONCA es va adherir a la 27a campanya de recollida de joguines a favor de Càritas i es va muntar un punt on aquells que ho van voler van poder dipositar els seus joguets.

Per la seva banda, Teresa Areny, cap de producció de la Fundació ONCA va assenyalar que «respecte a aquell primer any es pot comprovar com han anat creixent musicalment. Es nota que han millorat molt». «Els joves hi posen molt esforç de cara no només al concert, sinó també en la seva formació, en una tasca llarga que comença a inicis d’any», afegia. La ubicació dona «una importància vital per al seu creixement, pel que representa en l’àmbit institucional», afirmava.

PUBLICITAT
PUBLICITAT