PUBLICITAT

Encara hi ha opcions

El MoraBanc depèn de si mateix per classificar-se per la Copa del Rei tot i perdre contra el Tenerife

Per Miquel López-Egea

Massenat, Jelínek, Hannah i Musli intentent aturar a Marcelinho al Poliesportiu, ahir.
Massenat, Jelínek, Hannah i Musli intentent aturar a Marcelinho al Poliesportiu, ahir. | ACB Photo / Albert Martín

El MoraBanc Andorra no va poder guanyar al Poliesportiu contra l’Iberostar Tenerife i tot i haver estat a punt de remuntar, els del Principat finalment van perdre per 76 a 86. D’aquesta manera, després d’haver acabat la jornada d’ahir, els tricolor ocupen la sisena posició i per tant, mantenen les opcions de classificar-se per la Copa del Rei i, a més, ho poden per si mateixos, sobretot tenint en compte que equips com el Club Joventut Badalona i el San Pablo Burgos no van fer els deures.

Per tant, sí. El MoraBanc Andorra té llicència per somiar en viatjar a Màlaga a disputar l’important torneig, que ja es va escapar la temporada passada. Els del Principat, tot i tenir tres baixes, segueixen mostrant una bona dinàmica i a l’EuroCup, tot i que demà juguen contra el Promitheas Patras, ja tenen els deures fets i només s’han de centrar a mirar de classificar-se com més amunt millor.

En aquest sentit, el jugador Franz Massenat va explicar que «encara queden quatre partits» i va apel·lar al típic «partit a partit» per aconseguir els objectius. «Encara tenim opcions», sentenciava. A més, va assegurar que «tenim esperances» i que, per tant «cap jugador sent que està perdut». «Hem tingut un partit molt dur contra el Tenerife, tenim tres dels nostres jugadors fora però el darrer partit l’hem jugat intensitat i fet el que hem pogut», afegia i recordava quant a les lesions que «estem aprenent a gestionar-ho». «Encara trigaran un parell de setmanes a incorporar-se així que hem de seguir provant maneres per sortir-nos-en, encara que tenim jugadors en posicions que no són les seves, però estem fent bona feina», reconeixia. En aquest sentit, va explicar que en el darrer partit «els nostres anotadors habituals no han tingut gaire encert i això és dur» i va llençar un clar missatge: «Si alguna cosa hem d’aprendre, és que no ens hem de torturar i seguir endavant, veure què hem fet malament i pensar en el pròxim partit. Ara hem de destacar, entrenar, mirar vídeos i estar preparats pel que es vindrà».

El capità Guille Colom, per la seva part, va indicar que «això és bàsquet». Respecte a la situació de l’equip va explicar que «hem d’estar orgullosos de la nostra feina i mirar el següent partit», «està clar que perdem jugadors físics, que ens ajuden molt en el rebot i en accions d’intensitat», afegia. «Estem jugant bé sense ells i la gent està fent un pas endavant», reiterava i assegurava que «això és basquet».

Per la seva part, Nacho Llovet va aclarir que «confio plenament en aquest equip i que anotarem tots». «L’equip ha posat bona actitud, hem de seguir», remarcava. En aquesta línia va voler fer un reconeixement a la feina i va dir que «si hem de perdre, espero que sigui com ho hem fet en el darrer partit, lluitant absolutament cada pilota». «Tirem però fallem tirs lliures i tirs fàcils i el contrari, en canvi, anota tirs que normalment no fica», reiterava però recordava que «no podem estar contents per perdre a casa». També va subratllar que «l’equip no es rendeix» i va lamentar que «hem empatat però en aquest esport s’ha de ficar la pilota per l’anella». «Perdre a casa no ens agrada, volem que la gent sàpiga de la dificultat de guanyar a casa, ara anem al següent partit», avisava.

Així mateix, el tècnic de l’Iberostar Tenerife, Txus Vidorreta, va parlar del futur dels dos equips: «Hem sortit reforçats però cap dels dos tenim res guanyat ni res perdut, MoraBanc Andorra està fent una gran primera volta i amb sis victòries i cinc derrotes a falta de quatre jornades depèn de si mateix per entrar a la Copa del Rei». «Els dos equips estem en una línia molt similar i el MoraBanc està sent molt competitiu tot i les lesions perquè han guanyat molts petits en lliga i en EuroCup, tenim molt de mèrit els dos. M’encantaria que el MoraBanc Andorra estigués a la Copa del Rei perquè s’ho mereixen per la feina que estem fent i per l’Ibon, amb qui tinc una molta bona relació», comentava.

Jelínek, de rècord

En el partit contra l’Iberostar Tenerife David Jelínek es va convertir, amb 112 partits, en el segon jugador amb més presència a la Lliga Endesa de la història del MoraBanc Andorra, empatant amb Toñín Llorente. Per davant només té a José Luis Llorente, que en té 121.

PUBLICITAT
PUBLICITAT