Casabella s’imposa a la Cronoescalada Nocturna

Martín i Serra completen el podi mentre que Sabata és la primera femenina

El podi masculí de la Cronoescalada Nocturna.
El podi masculí de la Cronoescalada Nocturna. | FAM

El Pas de la Casa va ser ahir l’escenari de la primera prova de la Park Piolets Copa d’Andorra 2019-2020. La 23a edició va donar el tret de sortida a les 17.30 hores des del telecabina de quatre places del Pas de la Casa. L’arribada estava 420 metres més amunt, al Coll Blanc. La prova, organitzada pel Club Pirinenc Andorrà, va tenir una participació de 68 esquiadors, tenint en compte totes les categories. Els corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme Marcel Prat, Sergi Casabella, David Albós, Carles Serra, Gerber Martín i Euan Prieto hi van participar en representació de l’equip nacional d’esquí de muntanya.

En categoria absoluta, Casabella va travessar la línia de meta en primera posició marcant un temps de 17.26 minuts, seguit per Martín amb un registre de 17.41. Els va acompanyar al podi Carles Serra, amb un crono de 17.52. Euan Prieto va aconseguir la cinquena posició absoluta amb 17.56 i David Albós el va seguir de ben a prop, arribant en l’11a posició, amb 18.44. En categoria júnior, Marcel Prat, l’únic participant, va fer un crono de 18.28. En categoria femenina absoluta, Clàudia Sabata va ser primera fent un temps de 23.37. Laia Sebastià va ser segona i Júlia Vila, tercera.

Xavi Comas, seleccionador nacional, va destacar un cop finalitzada la prova, que «la Cronoescalada Nocturna ha estat un excel·lent repte per poder mesurar en quin estat físic es troben els esquiadors i un bon rodatge perquè agafin el ritme de competició». «Tots els corredors es troben en un molt bon moment de forma gràcies a la preparació física que han estat duent a terme en els darrers mesos, espero que els resultats obtinguts siguin un mirall de la temporada», afegia.