PUBLICITAT

S’escapa una oportunitat

L’Iberostar Tenerife s’imposa finalment al MoraBanc tot i que els tricolor intenten la remuntada

Per Miquel López-Egea

David Jelínek i Dejan Musli en el partit contra l’Iberostar Tenerife al Poliesportiu.
David Jelínek i Dejan Musli en el partit contra l’Iberostar Tenerife al Poliesportiu. | ACB Photo - Albert Martín

El MoraBanc Andorra no va saber aprofitar l’oportunitat d’imposar-se a l’Iberostar Tenerife i tot i que ho va intentar, al final van perdre per 76 a 86. En els primers minuts del partit, els dos equips es van mesurar les forces i per tant, el joc era molt ràpid, sent un estira-i-arronsa. Tots dos arribaven a la cistella. Amb una diferència: els canaris anotaven i els andorrans no.

L’encert no arribava i tot i que els del Principat responien els cops, no aconseguien sumar punts des del triple. Mentrestant Gio Shermadini feia de les seves i destrossava la cistella, una vegada i una altra mostrava la seva classe i potència. Però Dejan Todorovic responia, no aconseguia marcar una distància. Tot i que al darrere, els andorrans no ho estaven fent del tot malament, intentaven no desconnectar-se. Però l’encert desconcertava en un duel d’alt voltatge. Al final del primer quart, el resultat era de 15 a 22.

El segon quart va començar amb un Iberostar Tenerife més dur, responent a cop de triple els intents del MoraBanc i, per tant, tot i fer un pas més en defensa, va ser insuficient. Tocava remar i retallar distàncies perquè es posaven 11 punts per davant. No només Shermadini es mostrava imparable. Els andorrans estaven pagant molt car la falta d’encert. Però no es rendien. Intentaven no desaparèixer, no desconnectar i de fet, aprofitaven les petites errades i els petits espais que deixaven els canaris, intentant córrer. Però era desesperant, l’estadística era desmoralitzadora per als tricolor, de manera que Sasu Salin, l’home del segon quart, castigava als tricolor i fins i tot arribava a posar 14 punts d’avantatge. Ibon Navarro no s’ho podia creure. Malgrat això en el darrer instant Torodovic va anotar el segon triple del partit i va posar el 36 a 46 a l’electrònic. El matx no estava perdut però els andorrans havien de fer un pas endavant a la represa per jugar la Copa del Rei, ja que aquesta era la primera de les cinc finals per poder disputar l’important cita a Màlaga.

Però els primers minuts van seguir el mateix tarannà. Perquè la pilota no volia entrar dins la cistella: ni de tres, ni de dos ni d’u.

Triple moral

Va ser Nacho Llovet qui va anotar un tercer triple que donava esperança als del Principat. Per uns moments semblava que els rols havien canviat. El Poliesportiu empènyer. Els tricolor s’animaven i buscaven alternatives a la situació complicada en la qual es trobaven, de manera que retallaven la diferència a sis punts, encara que seguien permetent que els rivals anotessin. I un rival d’aquesta mena, no falla. Per aquest motiu, Todorovic va centrar-se i a cop de triple els va donar a tastar la seva pròpia medicina. I això, òbviament, va fer que el MoraBanc canviés. El panorama era diferent. Eren optimistes perquè era el moment. El resultat quan faltaven deu minuts pel final era de 62 a 66. El darrer quart va ser molt dur. Les dues parts van augmentar el nivell defensiu. El MoraBanc seguia treballant i reduint distàncies, aconseguint empatar a 68. Tot podia ser. Però en els darrers minuts, els canaris van aconseguir tornar a la seva millor versió i van recuperar l’avantatge. De manera que van acabar amb els tricolor en els darrers instants.
 

Ibon Navarro: «No podem posar-nos a plorar»

El tècnic Ibon Navarro va explicar que l’Iberostar Tenerife «ha jugat molt bé». «Han estat molt encertats, s’han passat la pilota molt bé, han tingut paciència i han guanyat merescudament», destacava i comentava que «estic molt orgullós del meu equip». «No utilitzem els problemes que tenim com a excusa», reiterava i reconeixia «la falta d’encert, perquè hem tingut molts tirs». «Ens ha faltat encert en exterior i lliure, l’equip ha fet una molt bona feina i ha lluitat fins al final», assegurava i afegia que «he d’estar orgullós amb els errors que hem tingut, que han estat molts, l’esforç i la feina està allà». «És bàsquet. Els nostres tiradors no han anotat, necessites tenir bons tirs, que els hem tingut i això, mentalment, fa molt de mal», reconeixia i afegia que «Tenerife ha castigat contínuament els errors que hem tingut».També va subratllar que «quan hem petat el partit, hem tingut dues o tres situacions en les quals no hem agafat les millors decisions, petits detalls». «No hem de començar a plorar, hem de treballar amb el que tenim», sentenciava.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT