Encamp

L’FC Andorra remunta i guanya en el darrer minut gràcies a Iker

Els tricolor firmen una segona part brillant, anoten quatre gols i s’imposen al València Mestalla

Per Miquel López-Egea

Iker Goujón celebra el quart gol, avui.
Iker Goujón celebra el quart gol, avui. | Natàlia Ferré / FC Andorra

L’FC Andorra s'ha emportat avui una merescuda victòria després que Iker Goujón hagi marcat in extremis el gol de la victòria en un final de partit boig. Però el més important és que l’Andorra ha guanyat després de marcar quatre gols a la segona part i de remuntar un 0 a 2. Els del Principat han donat un cop de puny moral sobre la taula, han arribat als 30 punts i han fet un pas més cap als play-off, a més d’encarar l’eliminatòria de la Copa del Rei amb màxima ambició.

El partit ha començat molt aturat, sense arribades de perill. Encara que l’Andorra era el principal dominant, fent una defensa forta i tocant la pilota amb comoditat. Els del Principat buscaven la porteria però no aconseguien generar perill. El conjunt che seguia pacient, aprofitant les petites oportunitats.Ha estat Carlos Pérez qui poc abans de la primera mitja de partit va fer el primer clar avís: ha enganxat la pilota després d’un rebot i aquesta ha sortit lleugerament desviada, acariciant el pal esquerre de Nico Ratti.

El gol no havia de tardar a arribar. Ha estat Jordi Sánchez qui ha sorprès els tricolor. Al minut 31 ha anotat, tocant la pilota per sobre de Ratti, que no ha sortit gaire bé de la porteria i s'ha vist superat per un potent contraatac després d’una passada d’Adri Comez.

Era l’hora de la reacció. Ha estat Víctor Casadesús qui quasi anota fent un potent xut des dels dos terços del camp, però Bernad l'ha desviat a córner. Malgrat això, poc abans del descans, Moreno ha aprofitat i ha fet el segon. Després d’un moment de desconcentració, el jugador ha retallat a la frontal de l’àrea i des d’allà l'ha col·locat a la perfecció per fer el gol amb l’esquerra. No ha perdonat, de manera que han marxat amb un 0 a 2 a l’electrònic.

A la represa, tocava remar i suar. Perquè les coses s’havien complicat moltíssim per a un conjunt del Principat que ha sortit amb la voluntat de mantenir la ratxa d’imbatibilitat a casa. S’havia de canviar radicalment el partit i Gabri ha optat per provar atacs diferents per derrotar als valencians. Els del Principat no han trigat a generar perill i apropar-se a la porteria dels che. Ho intentaven una vegada i una altra, sense treva.

El gol tricolor no ha tardat a arribar. Ernest Forgas, des de l’àrea petita, ha rematat la pilota amb contundència al fons de la porteria, després d’una magnífica acció de Moha. Ell mateix ha fet una jugada espectacular per la banda poc després i l'ha centrat a la perfecció, amb els visitants sense poder fer res per refusar-la. Iker ha fet el gol de l’empat. El sol tornava a sortir al Prada de Moles.

Però tenien gana després de la rentada de cara de la segona part i volien fer el tercer, de manera que Riverola no ha perdonat després d’una gran carrera de Forgas per la dreta que va acabar amb Bernad refusant-la als peus del tricolor, després d’un atac letal. I encara no n’hi havia prou. Estaven imparables. Sense rendir-se, seguien posant contra les cordes a Bernad, que es desesperava. La mala notícia en aquesta part és que Forgas ha hagut d'abandonar el camp en llitera després d’una topada just després de l’acció que va provocar el tercer gol i que va provocar que es perdi el partit de la Copa del Rei.

Empat i patiment

El València Mestalla seguia aprofitant les oportunitats, de manera que després d’un servei de córner, Hugo ha enviat una pilota morta des de l’àrea petita al fons de la xarxa per posar un 3 a 3 a les acaballes del partit. Prada de Moles havia callat de cop. Tot i això, quan tot semblava que hi hauria un repartiment de punts, Iker ha tornat a aparèixer i va fer el gol definitiu. Moha ha fet un xut que va xocar contra la defensa i el tricolor no ha perdonat per l’esquadra, provocant la bogeria al Prada de Moles en el darrer instant. Premi merescut. I una reivindicació per al jove tricolor. El seu moment ha arribat avui.

Homenatge a Llovera

El partit ha començat amb un homenatge al pilot Albert Llovera per anar al Dakar. El club li ha fet entrega d’una samarreta i d’un carnet de soci abans que emprengui la seva aventura.

Gabri García: «No hem estat contundents»

El tècnic tricolor, Gabri García, ha explicat que «he patit perquè mai ens havíem trobat amb una dificultat tan gran a casa». «Ens ha servit per veure la resposta de l’equip, era un moment de treure l’esperit amb la dificultat que hi havia sobre el camp», assegurava i remarcava que «quant a joc, ha estat complicat perquè ens han vingut a defensar molt enrere i sense deixar-nos jugar pel mig, deixant-nos les bandes». «Hi ha coses a corregir, defensivament no hem estat contundents perquè els dos primers gols són per falta de contundència», revelava. Per un altre costat, va subratllar que «hem optat per jugar un 4-3-3, amb amplitud i extrems purs, a cama canviada per deixar espai pels dos carrilers». «L’equip ha respost no només tàcticament sinó d’involucrar-se i anar a pel partit de veritat, s’ha adonat que davant la dificultat pot reaccionar», sentenciava.