PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern impulsarà un parc tecnològic aquesta legislatura

Gallardo evita dir on s’ubicaria i explica que estaria destinat sobretot a la recerca

Per El Periòdic

ACTUA
ACTUA

El Govern vol aixecar un pac tecnològic aquesta legislatura. El ministre de la Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ho va afirmar ahir durant la trobada amb la delegació del Govern del Quebec (Canadà) a Caldea, que va servir per seguir  avançant en diversos projectes d’interès bilaterals del Principat. Gallardo va indicar que s’està estudiant la viabilitat del model per determinar quines dimensions tindria i on s’ubicaria, sense encara donar-ne precisions. 
Amb tot, el ministre va expressar que el Principat necessita aixecar un parc tecnològic, tot i que no seria tan gran com poden tenir altres estats. «Segurament necessitem un parc tecnològic molt abocat a la recerca tecnològica», va dir el representant, que també es va referir quines característiques hauria de tenir la zona. Segons Gallardo, caldria que l’emplaçament tingués una combinació de recerca i un ecosistema d’empreses que hauria de permetre que «els emprenedors i la innovació del sector privat es barregin» amb una regulació específica i que «a partir d’aquí puguem impulsar la innovació». 

L’anunci i la reunió d’ahir es van produir pocs dies després de la polèmica engegada pel PS, que va preguntar pels costos del ministre de la Presidència precisament a Canadà, Israel i a Turquia. Amb el dossier tancat després d’acusar els socialdemòcrates de fer «joc brut», Jordi Gallardo va destacar que la d’ahir va ser la primera visita d’una delegació del Quebec des del 2015 i va explicar que «comencem a recollir els fruits d’aquell primer contacte i estem molt satisfets perquè també ells estan descobrint tota la feina que s’està fent a Andorra en matèria d’innovació. Estan gratament sorpresos i amb voluntat de fomentar la col·laboració no només en aquest domini sinó també en aspectes turístics».

Gallardo va afegir que les dues delegacions han trobat «punts d’entesa» per desplegar col·laboracions al llarg del 2020 i per prosseguir la feina que ja es va fer al Quartier de l’Innovation de Montreal, el passat mes d’octubre. Està previst que els canadencs assessorin en el projecte sobre el parc tecnològic i, a més, Gallardo va manifestar que «hi ha la voluntat d’impulsar noves relacions econòmiques i per a nosaltres és molt important perquè Montreal serà la capital de la intel·ligència artificial a partir del 2020 i a més tenen un ecosistema d’empreses i d’innovació en el qual nosaltres ens volem inspirar». Juntament amb Gallardo, també van participar a les sessions de treball el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert; el director d’Actua Innovació, Marc Pons i la directora directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT