PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Força de present i de futur

Desperta Laurèdia celebra l’última reunió de poble amb intervencions breus i properes per intentar transmetre la seva il·lusió per canviar la parròquia

Per Lara Ribas

Una de les candidates de Desperta Laurèdia es dirigeix als assistents a la reunió de poble, ahir.
Una de les candidates de Desperta Laurèdia es dirigeix als assistents a la reunió de poble, ahir. | El Periòdic

«Sant Julià de Lòria ha sigut molt per a mi i una de les coses que em va sobtar molt és que els meus fills em diguessin que volien canviar de parròquia; això em dol perquè jo m’he format aquí i hi conec molta gent, però en els darrers anys he vist com el poble s’ha anat deteriorant». Aquesta és només una de les històries que expliquen el sentit de la candidatura de Desperta Laurèdia. De fet, en la reunió de poble de final de campanya, el candidat número 8, Richard Escabias, pare d’un nen i una nena, va compartir aquesta anècdota personal amb el públic que va aplegar-se a l’auditori Claror per tal d’argumentar que «m’he sumat a Desperta Laurèdia per aportar el meu granet amb noves propostes que ajudin a canviar les coses i que, sobretot, contribueixin que la gent no hagi de marxar de la parròquia».

Igual que ell, cadascun dels integrants de la llista va tenir el seu moment per presentar-se, explicar per què s’havia sumat a la candidatura i demanar el vot d’un públic força nombrós i més aviat jove de cara a les eleccions de demà. Unes més breus que d’altres, algunes amb cert to humorístic, d’altres plenes d’il·lusió, però tampoc van faltar aquells que vestien de la veu de l’experiència. En aquest sentit, el darrer torn va ser per a l’exministre Gilbert Saboya, que va voler aportar perspectiva al rerefons de la candidatura. 

La candidatura assegura que està capacitada per impulsar el canvi que Sant Julià necessita

«Fa 26 anys fèiem un míting també aquí amb en Ladislau Baró i el Pere Altimir, que els veig per aquí, en un moment en què Andorra vivia un canvi. Ara Andorra s’ha mogut i Sant Julià s’ha quedat enrere, per això és el que necessita un canvi. En aquesta candidatura hi he trobat aquell mateix esperit», va remarcar un Saboya que es mostrava proper al públic i volia intentar representar la transversalitat de la candidatura. El demòcrata es veia convençut i alhora volia ser convincent. «El tret diferenciador d’aquest equip de polítics valents i realistes és la seva capacitat de treball», va remarcar. A més, va parlar d’una candidatura «equilibrada» que afirma clarament el que defensa i ho argumenta. «M’he sentit molt a gust de col·laborar-hi», va acabar admetent abans de cedir novament la paraula al cap de llista, Cerni Cairat. 

Sense perdre el costum d’aportar contingut a la gent, el candidat a cònsol major va voler tornar a fer un repàs als eixos principals del seu programa per si hi havia algú entre el públic que s’havia desentès de la campanya i encara no n’estava al cas o per si era més coneixedor d’altres llistes però a aquelles alçades seguia dubtant. Perquè alguns dels assistents ja s’havien deixat veure el dia abans en el míting d’Unió Laurediana. Abans de tancar l’acte, Cairat va voler insistir que «creiem que estem capacitats per canviar la inèrcia que caracteritza Sant Julià i el proper comú s’ha de fer amb la participació de tothom». La número 2, Maria Àngels Aché, encara va afegir: «Desperta Laurèdia és una força de present i de futur i hem d’evitar fer un viatge al passat. Comptem amb vosaltres!».

PUBLICITAT
PUBLICITAT