Sant Julià de Lòria
Directes i concisos per convèncer
Al voltant de 280 persones, segons l’organització, assisteixen a l’acte central de campanya d’UL
Cert nerviosisme però molta il·lusió. Aquest és l’ambient que es respirava entre els candidats de Terceravia + Unió Laurediana + Independents ahir al vespre en un auditori replet de veïns i veïnes que anaven a acabar de ratificar el seu vot escoltant una candidatura que es va vendre com un grup de gent preocupada per les necessitats de Sant Julià de Lòria i convençuda que hi ha molta feina i molt bona a fer per la parròquia.
Tot i que la convocatòria del míting central de campanya estava prevista per a les nou del vespre, a aquella hora Josep Majoral, Mireia Codina i tot el seu equip, amb un somriure d’orella a orella i sense baixar la guàrdia, encara estaven a la porta d’entrada rebent un per un els assistents. No volien oblidar la gentilesa de saludar a tothom i de passada fer perillar algun vot. Les primeres files estaven reservades als candidats, familiars i amics més propers, però de seguida el gruix de lauredians que anava ocupant la resta de butaques es va estendre més enllà de la meitat de la sala. Entre aquests, algunes cares conegudes del darrer mandat comunal, com Josep Roig o Paqui Barbero.
La candidatura va voler donar solemnitat a l’acte amb música de fons cada vegada que presentaven un dels membres de la llista per fer-lo pujar a l’escenari. La iniciativa, però, va ser ben rebuda i cada candidat s’emportava el seu merescut mig minut d’aplaudiments. Unió Laurediana tenia clar que ahir no era el dia de convèncer, sinó que aquesta ja era feina feta a aquelles alçades. Per això, va optar per poques intervencions i aquestes, que fossin breus i directes. Anaven a pels indecisos. Volien fer calar el seu missatge. I per això van posar el focus a explicar que es presenten per atendre les necessitats de tots els lauredians i lauredianes.
Desplegament del programa
La número 3, Maria Àngels Marfany, va ser la primera a sortir a la palestra i va dedicar el seu discurs als treballadors del comú. «Són els que ens han d’ajudar a servir els lauredians, per això hem de facilitar la seva feina i propiciar un bon ambient de treball», va remarcar tot recordant que en el seu programa porten la creació d’un servei de recursos humans. A continuació, la candidata a cònsol menor, Mireia Codina, va voler posar en valor la seva vàlua per ocupar aquest càrrec. «Em sento afortunada d’haver guanyat uns amics i em sento preparada per treballar per aquesta parròquia», va dir tota il·lusionada després d’incidir en la seva passió per la cultura i l’educació.
El públic, ni massa jove ni massa gran, majoritàriament de mitjana edat, seguia les paraules dels candidats amb atenció. El silenci planava a l’auditori i molt ocasionalment se sentia algun xiuxiueig de fons. Però el gran esperat era el candidat a cònsol major. Josep Majoral, vestit per a l’ocasió i amb un somriure modest, va sortir decidit i va oferir un discurs proper i sincer. «Avui em comprometo a buscar solucions; soc un home de paraula, els que em coneixeu ja ho sabeu...», «...Tinc clares les necessitats de Sant Julià i sé que cal una gestió responsable...», «...La meva prioritat és que els nostres fills i les generacions futures se sentin orgullosos de ser a Sant Julià. Aquest equip treballarà perquè així sigui...».
D’aquesta manera Majoral va anar teixint un speech concís i que només va entrar a tocar el programa per enumerar-ne els deu eixos principals. Tenia clar que els protagonistes eren els assistents, xifrats al voltant d’uns 280 segons l’organització, i va tancar la intervenció dient que «el futur està a les vostres mans». Per acabar l’acte, els consellers Josep Pintat, Carine Montaner i Oliver Alís van pujar a l’escenari com a mostra de suport. Volien fer valdre el pes de Terceravia com a punt final.