PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra Telecom ven la seva part d’Avatel i guanya 16 milions

Una part de la venda es destinarà a la digitalització del Govern

Per Elisabet Cortiles

Jordi Torres i Jordi Nadal expliquen la venda d’Avatel als mitjans.
Jordi Torres i Jordi Nadal expliquen la venda d’Avatel als mitjans. | Elisabet Cortiles

Andorra Telecom va anunciar ahir la venda de la seva participació a l’empresa de telecomunicacions espanyola Avatel & Wikiker Telecom per un import de 32 milions d’euros. L’operació, que es va tancar el mateix dijous a Madrid, li ha comportat a l’operadora andorrana una plusvàlua de 16 milions d’euros. I és que el president del Consell d’Administració, Jordi Torres, va recordar que «Andorra Telecom havia compratel 37%  d’Avatel feia tres anys per 16 milions d’euros, així que el benefici és obvi».
 

32 milions d’euros són els diners que s’han rebut amb la venda de les participacions d’Avatel.

Negant qualsevol motiu especulatiu, Torres va detallar que l’oferta feta per l’altre soci d’Avatel, l’empresa Avant Telecom & Urbotic, era «immillorable, perquè teníem l’oportunitat de doblar en només dos anys el capital invertit», i va afegir que «seguint com a socis d’Avatel i fent càlculs, vam veure que per obtenir el mateix benefici hauríem hagut d’esperat 80 anys». 
 

80 anys són els que hauria trigat Andorra Telecom a obtenir el mateix benefici que la venda d’Avatel.

Avatel & Wikiker Telecom és una companyia amb forta implantació a Màlaga, Alacant i Cadis. L’empresa amb seu a Màlaga ha viscut un creixement molt important durant aquests dos anys gràcies a la compra de diverses operadores locals com és el cas de Flexicable o TV Horadada. Aquestes operacions no només han permès incrementar exponencialment la xifra de clients, que ha passat en aquest període de 22.000 a 100.000, sinó també créixer cap a altres províncies espanyoles. 

El destí dels beneficis / El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, va explicar que la plusvàlua anirà a parar a les reserves de la companyia, «i una part d’aquestes reserves es farà servir per fer la digitalització de l’administració». A través de la Fundació Actua Tech, es crearà una oficina de digitalització dirigida pel secretari d’Estat de Telecomunicacions, César Marquina, un representant del DSI, un especialista de digitalització d’Andorra Telecom, el mateix director d’Actua, Marc Pons, i una consultora externa que supervisarà el procés.

PUBLICITAT
PUBLICITAT