PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Besolí esvaeix dubtes i afirma que «estem anant bé en els temps»

L’organització dels Jocs preveu poder fer la cerimònia d’entrega de medalles a la plaça de The Cloud

Per Miquel López-Egea

Andorra recull el relleu per l’organització dels Jocs dels Petits Estats a Motenegro.
Andorra recull el relleu per l’organització dels Jocs dels Petits Estats a Motenegro. | Montenegro 2019

El director executiu dels Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021, Josep Besolí, es va mostrar clar i contundent: «Estem anant bé en els temps». En aquest sentit, va esvair els dubtes que havien sorgit pel que fa a les instal·lacions i en una conversa amb EL PERIÒDIC va assegurar que no hi haurà problemes sobre la pista d’atletisme o amb la piscina. Cal recordar que les federacions d’atletisme i de natació havien manifestat la seva preocupació quant als temps marcats però no hi haurà problemes.

En aquest sentit, va reconèixer que «estem ajustats de temps depèn de per a què» però pel que fa a instal·lacions «els comuns pertinents han presentat la seva previsió d’obres, com és el cas de la piscina o de l’estadi». «Al camp de tir s’han fet uns estudis i està definit en els seus pressuposts i, per tant, tot segueix com estava previst. Per la nostra part, no hi ha cap inquietud».

La piscina desmuntable, possible

A més, va destacar que «no hem previst res respecte a la piscina perquè la previsió de les obres del Comú d’Andorra la Vella als Serradells és de 14 mesos i per tant, anem al febrer o al març de l’any 2021, fet que ens dona un marge de quatre mesos, i això està bé». Malgrat això, va confessar que «veurem l’evolució de les obres i si en algun moment sorgeix algun problema o impediment, potser sí que ens haurem de plantejar una piscina desmuntable però, avui dia, no està previst amb el nostre interlocutor de confiança, que és el comú i qui ens informa de tot això». La Federació Andorrana de Natació  havia suggerit aquesta possibilitat. «S’ha fet tot com estava previst, s’havia fet el plec de condicions i tot està en els terminis», reiterava.
Respecte a l’Estadi Comunal, va voler recordar que «l’any 2005 ja es va competir amb sis carrils i, per tant, no hi ha d’haver cap problema per tornar-ho a fer». Així, va explicar que s’està estudiant si es farà una remodelació per fer una rentada de cara i arreglar «les quatre coses més gastades perquè es puguin celebrar uns Jocs en condicions». En aquest sentit, va aclarir que tot estarà perfectament homologat i va recordar les converses tingues amb els membres de la Federació Andorrana d’Atletisme i amb la Federació Internacional d’Associacions d’Atletisme.

A més a més, va insistir en el fet que «no hi ha cap problema per a la resta d’instal·lacions, només petits condicionaments per a competicions específiques però s’han de fer grans obres». «S’han de condicionar les instal·lacions exigents amb les necessitats que té el joc», sentenciava.

Medalles fora del Comunal

Així mateix, Besolí va confirmar que «s’ha posat sobre la taula que certes competicions es puguin fer fora del Comunal» perquè «s’ha de mirar d’apropar alguna competició al públic» i, per tant, «en lloc de fer-la a l’estadi, apropar-ho a un lloc on la població en pugui gaudir més fàcilment».
Per aquest motiu, va revelar que en lloc de fer les entregues de medalles a cada seu, es preveu reunir els atletes «a un punt cèntric i visible». «Cada dia, entre les 19.00 i les 21.00 hores volem fer les entregues de medalles i que la gent ho pugui veure al carrer». En aquest sentit, els podis per a la cerimònia dels metalls estaran a la capital, a la plaça de The Cloud, encara que si no es pogués, es contempla fer-ho a la plaça de la Rotonda o davant la Casa de la Vall.

Pròxims passos

Besolí va indicar que «la cosa està en marxa, estem potser una mica en stand-by esperant que passin les eleccions i les festes però a partir del gener, arranquem el calendari previst per fer les presentacions i anar avançant». En aquesta línia, va indicar que «estem treballant en el logo i en un concurs per a la mascota, fet que es presentarà molt aviat perquè volem arrencar l’any vinent amb la imatge corporativa en marxa». A més, va recordar que el Ministeri de Cultura i Esports i el Comitè Olímpic Andorra treballen «per trobar unes ajudes per la participació».

PUBLICITAT
PUBLICITAT