El MoraBanc fa valer la seva condició de favorit, s’imposa a les baixes i dona una lliçó al Reshion LeZion

Per Miquel López-Egea

Jeremy Senglin i James Kelly lluiten per la pilota al Poliesportiu.
Jeremy Senglin i James Kelly lluiten per la pilota al Poliesportiu. | Maricel Blanch

El MoraBanc Andorra es va imposar ahir amb total comoditat al Maccabi Reshion LeZion i va fer valer la seva condició de favorit tot i les baixes de Moussa Diagne, Bandja Sy i Tyson Pérez en un partit molt ràpid en el qual les dues parts van anar per feina. Després d’un primer quart regular, els del Principat no van donar opcions i van passar per sobre del conjunt israelià en un duel que van controlar en tot moment.

El partit va començar amb conjunt visitant posant-se per davant, aconseguint lleugers avantatges davant d’un MoraBanc que cometia moltes errades. Malgrat això, els tricolor van aprofitar les individualitats i no van perdre el fil del partit. Ibon Navarro es va mostrar molt enfadat amb el joc durant aquest primer quart i treballava perquè els tricolor no es relaxessin, ja que els deures ja estaven fets. Per això, tot i no brillar, els del Principat van anar empatant a l’electrònic tot i cometre algunes errades i no brillar. Fins i tot, es van arribar a posar per davant alguna vegada davant d’un rival que permetia tirs fàcils. Tot i axò, oferien un nivell baix en comparació en altres enfrontaments que s’han vist aquest curs. Finalment el resultat va ser d’empat a 20 en aquests primers deu minuts, sent els tricolors molt superiors en el rebot.

Pas endavant

El segon quart va destacar pel paper de Dejan Musli i de Frank Massenat, ja que van brillar sota la cistella, sent els homes del partit, que van fer un pas endavant. Daniel Clark va començar anotant i es va estrenar a l’EuroCup. D’aquesta manera, els del Principat, concentrats, aconseguien l’avantatge en el partit i feien molt bones jugades, mostrant-se inspirats, encara que el conjunt israelià el seguia de prop. Els tricolor es mostraven entesos entre ells i aconseguien anotar, augmentar les distàncies, donant un cop de puny sobre la taula. Molts jugadors es volien reivindicar, sobretot tenint en compte que amb tantes baixes, va ser el moment de tenir més minuts i de demostrar les capacitats al tècnic andorrà, com Raimón Carrasco o Alexis Bartolomé. Finalment, al descans, el resultat era de 45 a 30, havent estat molt superiors i havent anul·lat al rival. Els del Principat van reduir els errors, van augmentar la intensitat en el rebot i van millorar en encert.

A la segona part, Clevin Hannah va començar anotant i ampliant la diferència. Els locals només van haver de seguir fent la mateixa feina per emportar-se l’enfrontament. Jugant còmodament. Anotant fàcil i fent una defensa molt dura, impedint al Reshion LeZion tenir una oportunitat. Els andorrans es van mostrar molt inspirats en tot moment, aprofitant les infinites errades dels visitants, que estaven fosos.

L’avantatge seguia a l’electrònic  i jugaven amb facilitats. El Reshion LeZion no podia fer res. El MoraBanc només havia d’esperar pacient i no desconcentrar-se. D’aquesta manera, oferint espectacle i fent-li un repàs, quan faltaven deu minuts per acabar el partit el resultat era de 70 a 49. A més, els jugadors del sènior B també tenien minuts i mostraven les seves credencials en un moment en el qual els andorrans estan castigats per les múltiples lesions.

Quan faltava poc pel final del partit, com qui engoleix una croqueta, els del Principat es van menjar al rival. Res van poder fer. Només mirar. Ja havien fet les maletes. No hi havia manera que fessin alguna cosa. Estaven totalment desapareguts. Pocs imprevistos podien passar, de manera que els tricolor van optar per seguir fent el seu joc, sense buscar problemes i sense arriscar, jugant segur. Tot i això, quan faltaven cinc minuts pel final, els visitants van mostrar la voluntat de retallar les distàncies, de manera que els del Principat ho van impedir.  No van donar treva. Finalment, els d’Ibon Navarro es van imposar per 84 a 61.

Ibon Navarro: «El pavelló ha estat fred»

El tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, va considerar ahir que «el pavelló ha estat fred». Així, va explicar que «sabíem que podia ser així i així ha estat». «L’equip ha fet un bon partit, tal com volíem fer bé, que era controlar el rebot», comentava  encara que reconeixia que «podríem haver fet millor treball defensivament, especialment controlant a Hamilton». «Hem fet un bon partit, era com havíem previst», reiterava el tècnic.Per un altre costat, va comentar que «he vist els joves bé: fora de ritme, però és normal perquè no és el mateix entrenar que jugar». «Fan un rol a l’entrenament i el partit és diferent, han ajudat i han tingut bon toc defensiu», opinava. A més, va indicar que «està clar que el que volíem fer era repartir aquests minuts i que cap jugador tingués massa temps». «Ho hem fet bé, hem reservat a Hannah i hem fet el guió que volíem perquè no volíem guanyar en el primer quart sinó fer les coses ben fetes», assegurava i concloïa que «si estaven centrats en això, guanyaríem».