PUBLICITAT

L’ambaixada espanyola defensa els protocols del María Moliner

Es preveu que el mestre detingut passi avui a disposició judicial

Per El Periòdic

| El Periòdic

L’ambaixada espanyola al Principat va emetre ahir un comunicat en què va defensar el correcte funcionament dels protocols del centre María Moliner, un dia després de la detenció d’un professor per un presumpte delicte sobre abusos sexuals a menors. Des de l’oficina diplomàtica, a través de la Conselleria d’Educació, afirmen que en cap cas tenien constància amb anterioritat de cap denúncia per part de les famílies i que «no s’havien apreciat indicis punibles en l’actuació del docent», que feia menys d’un any que feia classes al servei de maternal del centre escolar del sistema educatiu espanyol.

L’home, de 32 anys, està previst que passi avui a disposició judicial després d’estar detingut provisionalment des de dimarts a la tarda. En el mateix escrit, l’oficina diplomàtica assegura que «ni la Conselleria ni el Col·legi van rebre cap informació prèvia a la detenció del docent, ni per part de les famílies, ni de les autoritats andorranes ni per part de la Policia». «La direcció del col·legi espanyol no coneix de primera mà els motius pels quals s’ha portat a terme la detenció», afegia el comunicat, en què s’afirmava alhora que la contractació del mestre es va fer a través de «tots els filtres exigits per la legislació espanyola, entre ells el certificat de delictes de naturalesa sexual».

Des de l’ambaixada demanen alhora que es preservi el dret del docent a la presumpció d’innocència i manifesten «la plena confiança» amb les autoritats policials i judicials. L’ambaixador Àngel Ros es va reunir amb els responsables de la Conselleria d’Educació de l’oficina diplomàtica i del centre educatiu i alhora es va convocar un claustre extraordinari amb els professors d’infantil i de primària. 

La direcció del centre, que ahir va mantenir els horaris de classe habituals, també va mantenir una trobada informal amb les famílies, a les quals se’ls va enviar un comunicat. Per la seva banda, el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, va demanar respectar la presumpció d’innocència i «deixar que la justícia faci la seva tasca». Paral·lelament, Jover, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, també va incidir en seguir desenvolupant les eines necessàries per prevenir i evitar eventuals casos de presumptes abusos. Alhora, l’extitular d’Educació  i Ensenyament Superior va recalcar que cal treballar en la prevenció i ser «el més efectius possibles  quan hi hagi una sospita».

PUBLICITAT
PUBLICITAT