PUBLICITAT

Petició de dos anys de presó per la imprudència al volant d'un jove

  • En l'accident a Incles va morir una dona i va provocar seqüeles greus a un jove
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La part frontal del bus va rebre l'impacte del vehicle sinistrat Foto: TONY LARA

Les conseqüències de l'accident que va ocórrer, passades les 10 del matí del 23 de novembre del 2008 van ser molt greus. Una dona morta i un jove amb unes seqüeles de per vida molt greus, tots ells anaven al vehicle de l'acusat, que en perdre el control del volant va xocar en una corba oberta i ampla contra un bus, a la carretera general 2, a la zona d'Incles. La imprudència de no agafar el vehicle en condicions (perquè feia més de 20 hores que no havia dormit, estava cansat i havia begut alcohol, tot i que el nivell no va superar els 0,50 grams per litre) van ser alguns dels arguments en els què el fiscal es va basar per imputar-li el delicte major d'homicidi per imprudència greu i el delicte menor de lesions per imprudència. Per tot l'acusat hauria de complir dos anys i un mes de presó ferma més cinc anys de privació del permís de conduir.

La part de la defensa va reconèixer els dos delictes imputats per la fiscalia però amb l'atenuant de que l'acusat era menor de 21 anys i acusant la imprudència a la inexperiència de l'acusat (ja que només feia tres mesos que tenia el permís de conduir),va reclamar una reducció de la pena a un any i quatre mesos de presó condicional i dos anys i mig de privació del permís de conduir.

La resta de les parts representades en el judici van ser la de la família de la víctima morta, que també es va afegir a la qualificació dels delictes donada pel fiscal i que reclama indemnització per la filla de la víctima que en el moment de l'accident tenia 14 anys i que xifra en 86.000 euros en concepte de danys i per perjudici econòmic. Per a cadascun dels progenitors va reclamar 25.000 euros i 14.000 per cadascun dels dos germans.

També va intervenir l'acusació de la segona víctima, el jove que pateix seqüeles greus, com disfunció erèctil, eplasticitat (o contractures musculars involuntàries a les cames i peus), a més de la disfunció dels esfínters a l'annus. Totes aquestes lesions tenen origen neurològic i requereixen tractament per tota la vida. Des de l'accident i fins fa dues setmanes el jove va estar de baixa laboral i ara la CASS juntament amb el govern de Portugal, d'on prové la víctima, estan estudiant com gestionar la pensió d'incapacitat. Per aquest motiu va demanar al tribunal fer la reclamació econòmica en l'execució de la sentència quan estigui clar la pensió que rebrà aquesta víctima.

La part de l'assegurança del vehicle va reclamar una reducció de les responsabilitats civils i perjudicis materials reclamades per les parts acusatòries.

UNES IMPRUDÈNCIES A PREU MOLT ALT/ Amb la calçada humida, neu i gel per sobre, el vehicle de l'acusat no tenia rodes de contacte. A més tenia una taxa d'alcohol de 0,50 grams per litre, límit a partir del qual ja és constitutiu d'una sanció. A més l'acusat, que feia tres mesos que s'havia tret el permís de conduir, va confessar que no havia dormit des del dia anterior i que es trobava cansat. Ell i els dos acompanyants (la dona que va morir i el jove lesionat) van decidir anar a esmorzar al Pas de la Casa, havent sortit de festa la nit anterior. Unes negligències que li costaran cares.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT