PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

UxEE aposta fort per iniciatives culturals i d’oci a la parròquia

Si el partit no surt guanyador el dia 15, demana que el Govern adopti els seus projectes

Per Laura Cugat Ruiz

El cap de llista d’UxEE, Higini Martínez-Illescas, protagonitzant un discurs en la reunió de poble del partit, ahir.
El cap de llista d’UxEE, Higini Martínez-Illescas, protagonitzant un discurs en la reunió de poble del partit, ahir. | Maricel Blanch

El protagonista de la reunió de poble que va organitzar ahir al vespre Unió per Escaldes-Engordany (UxEE), el cap de llista Higini Martínez-Illescas, va arribar amb una mica de retard però de seguida va pujar a l’escenari per entrar directe en la matèria. El mateix va presentar dos dels grans eixos del programa de la formació: la dinamització de la parròquia a partir de projectes d’oci i de cultura per una banda, i una clara aposta per desenvolupar i consolidar iniciatives socials, sobretot de cara a solucionar el problema de l’habitatge. El màxim representant del partit va recalcar diverses vegades durant l’acte que si no surten escollits, «volem que els membres del Govern –alguns dels quals estaven presents a la sala– es facin seus aquests projectes». 

Martínez-Illescas va encetar el seu discurs introductori recordant el nou aire que ha assumit la campanya electoral, ja que a través de vídeos curts i dinàmics pretenen arribar i motivar als joves. El candidat també va agrair el suport de Liberals, de Progressistes SDP i dels Independents per haver donat forma a aquesta nova coalició. 

Focus en l’oci i la cultura

A continuació, tots els candidats van pujar dalt l’escenari amb un fort aplaudiment i, tot seguit, Martínez-Illescas va procedir a ressaltar els dos projectes de dinamització: el Palau de la Música i el Teatre i la Fàbrica de Llums. Pel que fa a la darrera iniciativa, a banda d’exposar-la a la reunió de poble del vespre, el partit la va fer pública al matí en un acte destinat a la premsa. Aquest projecte prové de L’Atelier des Lumières de París i la voluntat és reproduir l’èxit d’aquesta instal·lació al comú, que també es troba a grans ciutats com Nova York i Tòquio. L’objectiu és oferir al visitant una experiència immersiva virtual amb imatges generades per projectors làsers, la temàtica de la qual seria la Vall del Madriu-Perafita-Claror. 

Aquest indret natural i icònic d’Escaldes va ser un dels temes centrals de la intervenció del segon candidat, en Jordi Moreno, que va destacar algunes idees que volen implantar a la vall, com ara habilitar un refugi on es pugui menjar i dormir i també contractar guies que orientin els visitants de la zona. Un altre dels temes clau és impulsar un bus parroquial que arribi a tot el territori. 

Projectes socials

Per acabar, el cap de llista va subratllar projectes socials com ara impulsar una residència de gent gran amb preus assequibles, crear un web social o ampliar la llar de jubilats. En el torn de preguntes, una d’elles va estar centrada en com gestionar el problema de l’habitatge i l’altre en exposar els alts preus i la falta de conciliació amb els horaris de les guarderies. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT