PUBLICITAT

Traspassant les fronteres

  • La web de EL PERIÒDIC està sent aquests dies la més visitada del Principat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: WWW.ELPERIODICDANDORRA.AD

Des que dimarts es comencessin a publicar a la web de EL PERIÒDIC D'ANDORRA els sondejos per a les eleccions catalanes que la Llei electoral espanyola prohibeix al país veí, les visites s'han multiplicat exponencialment fins el punt en què es freguen les 60.000, amb més de 41.300 visites procedents d'Espanya, 13.000 d'Andorra i més de 1.200 de França.

La web també està aplegant connexions des dels Estats Units (750), el Regne Unit (485) i Argentina (392), entre d'altres territoris, fins a un total de 91 països.

D'altra banda, un 34% dels usuaris prové del trànsit directe, és a dir, sense utilitzar cap motor de recerca, i és que l'anunci a El Periódico de Catalunya que informa de la possibilitat d'accedir als sondejos prohibits a Catalunya fa que els interessats per la marxa de l'estat d'opinió política vagin directament a la interfície de EL PERIÒDIC D'ANDORRA.

Les últimes dades

Les candidatures de CiU i el PSC es mantenen estables en el sondeig d'avui de GESOP, amb un 39,5% de vots i entre 64 i 65 diputats els nacionalistes, i un 20,1% de vots i entre 29 i 31 escons els socialistes; les mateixes xifres que en el sondeig de dimecres. ICV-EUiA i el seu candidat, Joan Herrera, són els que han registrat avanços, encara que lleugers, en l'enquesta. La formació ecosocialista esgarrapa percentatges respecte al sondeig anterior i passa del 8,4% al 9% dels vots i de 10-12 a 11-12 parlamentaris.

La millora dels ecosocialistes porta com a conseqüència destacada l'enfonsament d'Esquerra a la cinquena posició del rànquing. Els republicans de Joan Puigcercós (10-12 escons i 7,3%) perden la quarta plaça perquè ICV-EUiA, que ja els avantatjava en percentatge de vot, els supera ara lleugerament en l'assignació d'escons. El PPC consolida la tercera plaça, amb 13-14 escons, encara que retrocedeix lleugerament, del 10,1% al 9,8%. També conserva la forquilla d'entre 4 i 5 escons Albert Rivera (Ciutadans), encara que retrocedeix del 4,4% al 4,3% de vots.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT