PUBLICITAT

Acció Feminista reclama més recursos per atendre les dones

L’associació denuncia la manca de propostes destinades a aconseguir la igualtat de gènere

Per El Periòdic

Les representans d’Acció Feminista durant l’acte d’ahir.
Les representans d’Acció Feminista durant l’acte d’ahir. | Albert Ortega

Acció Feminista va demanar ahir al Govern i als diferents partits polítics la destinació de més recursos econòmics per aconseguir la igualtat de gènere en una societat immersa en el sistema patriarcal.
    En aquest sentit, l’associació va valorar críticament les dues propostes d’atenció a la dona per part del Govern: l’Observatori de la Igualtat i el servei d’atenció integral a la dona.
    En el primer cas, les representants d’Acció Feminista van catalogar el text de «massa generalista i poc concret», ja que «pretendre tractar de la mateixa manera les discriminacions que afecten determinats colectius, quan les dones pateixen un discriminament estructural és un error».
A més, l’associació denuncia que «l’Executiu ha decidit que l’estructura funcional estarà reservada únicament a persones del Govern, càrrecs públics, de confiança i polítics en definitiva. Per nosaltres això no representa la pluralitat ni la transversalitat que requereixen les polítiques d’igualtat». Així, Acció Feminista reclama que la necessitat d’implicar les administracions comunals, la justícia, els col·legis professionals i la societat civil. 
Per últim, les representants van afirmar ahir que «l’ens hauria de dependre del Consell General i no del Govern i incorporar la perspectiva de gènere en la nova legislació».
    Tot seguit va arribar el torn de valorar el servei d’atenció integral a la dona i el seu sistema d’informació. D’aquesta manera, Acció Feminista veu amb bons ulls la seva presentació perquè aquest servei pot ser molt útil per a la recollida de dades, però apunta que «aquesta mesura no és suficient. Tal com especifiquem en el nostre manifest, demanem la despenalització de l’avortament i que les dones puguin avortar al país de manera lliure i gratuïta. Mentre l’avortament segueixi penalitzat, la dona que vulgui avortar estarà cometent un delicte i, per tant, estarà desemparada i criminalitzada per la llei». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT