PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc s’encomana de nou al caràcter per vèncer al Maccabi

Els tricolor no poden comptar amb Diagne, Tyson i Sy però en canvi tenen a Bartolomé, Carrasco i Clark

Per Miquel López-Egea

Daniel Clark, ahir.
Daniel Clark, ahir. | BCA

El MoraBanc Andorra rep avui a les 20.00 hores al Maccabi Reshion LeZion en el darrer enfrontament a casa de la fase regular de l’EuroCup a casa. Els del Principat arriben classificats al duel però volen quedar el més amunt a possible de la taula. A més, volen fer un pas endavant en un moment en el qual compten amb tres baixes, les de Moussa Diagne, Bandja Sy i Tyson Pérez. Però per altra banda, Daniel Clark s’ha incorporat a l’equip i Ibon Navarro comptarà amb dos jugadors del filial: Alexis Bartolomé i Raimon Carrasco. Diagne té molèsties al peroné de la cama esquerra.

Encara que el MoraBanc parteix com a gran favorit i les apostes ja el veuen com a vencedor, el matx serà complicat perquè el conjunt israelià es voldrà reivindicar, ja que tan sols ha guanyat un partit en tota la competició i volen aprofitar la situació dels del Principat. Tot i això, els andorrans volen evitar els rivals més potents de la competició en la següent ronda. Al davant, un conjunt perillós i imprevisible que vol sumar alguna victòria més per maquillar la seva desgràcia.

Molta ambició

En aquest sentit, el tècnic ajudant, David Eudal, va comentar que «l’objectiu és quedar el més amunt possible ara que estem classificats encara que mai saps que t’anirà millor, si quedar primer o quart, perquè et creues amb altres conjunts que també depenen d’altres resultats per saber en quina posició quedaran». «La nostra ambició ens fa que sempre vulguem quedar el més a munt possible i, per tant, és el que volem. Tot depèn de guanyar aquest partit, ja que si perdem, tindrem poques opcions de quedar més amunt del que estem. Després ja veurem què passa», afirmava. A més, pel que fa a les baixes, va indicar que «els jugadors ja van demostrar a Bilbao com disputar un duel en aquestes condicions». Jugaran «fent aquest pas endavant que han de fer els jugadors quan els falten companys, posant una mica més d’intensitat i energia si hi cap, però ja tenim l’experiència de Bilbao», comentava i assegurava que «hi ha jugadors com David Walker que estan tenint una posició una mica nova». «Cadascú ha de posar una mica de la seva part i adaptar-se al joc de Maccabi, que ens va força bé pels jugadors que tenen», reiterava.

Quant al rival, va subratllar que tot i el fitxatge de James Kelly, «tots els jugadors voldran exhibir-se, demostrar el seu potencial». «Hamilton és molt bo, vénen a fer el seu partit i volen el millor d’ells mateixos, ens ho posaran difícil perquè tot i no tenir opcions de classificar-se, han posat les coses complicades als partits de la part alta de la taula», afegia. «No ens podem relaxar, aquest és un dels primers objectius. Quan dones per fet que són els més fluixos pots caure en aquesta situació però venim amb la lliçó apresa de la primera volta, hem de repetir i els jugadors són conscients del que hem de fer per guanyar», indicava el tècnic.

Per un altre costat, el nou jugador tricolor, Clark, va parlar ahir per primera vegada davant la premsa. «Ha estat una mica sorpresa, és una cosa que passa amb les lesions. De moment estic bé i m’estic adaptant a l’equip», comentava i remarcava que «he entrenat dues vegades amb l’equip i ens estem coneixent, de moment estic molt bé, és positiu i espero que segueixi sent així». «S’ha d’afrontar aquesta etapa de manera de venir a ajudar l’equip, un fitxatge de dos mesos ve a ajudar en el que pugui i en el que demani l’entrenador i els companys», subratllava i recordava que «és la principal meta de jugadors que venen per una etapa curta».

Així mateix, el nou tricolor va indicar que «el rol és similar a la primera etapa». «L’aspecte tècnic i tàctic segueix sent semblant, que és obrir el camp i aportar les coses en defensa que es demani, no deixa de ser bàsquet, és un joc que s’ha de gaudir i jugar-lo bé», concloïa. 

El partit de la jornada serà el #WeAreAllOneTeam

El partit d’aquesta jornada d’EuroCup serà el #WeAreAllOneTeam i per tant, dos membres que formen el One Team, aquest any compost per usuaris de la Unitat de Conductes Addictives (UCA), faran el servei d’honor. 

Segons va explicar Jaume Tomàs, entrenador de l’equip, «quan trobes grups tan receptius com ho estan sent aquests de l’UCA, és molt gratificant». «És divertit veure com transmets i com ho van agafant», remarcava i recordava que tant el que es va fer a la presó com aquest darrer «han estat dos projectes similars, gent que en algun moment de la seva vida estan passant alguna dificultat i tu pots aportar alguna cosa que els ajudi i els tregui del seu dia a dia». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT