PUBLICITAT

Canillo preveu cobrar a final d'any tots els ingressos

  • El comú preveu rebaixar les subvencions culturals i la gestió d'acompliment
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Inici de la sessió del consell del comú d'ahir Foto: ANA/ M.T.

El Comú de Canillo va aprovar ahir l'execució del pressupost a 30 de setembre, moment en què s'havien recaptat el 65% dels ingressos previstos, que ascendeixen a 7,9 milions d'euros, segons va informar l'ANA. Pel que fa a despeses, s'ha autoritzat un 72% de les de funcionament, un 94% de l'amortització del préstec i un 76% de les d'inversió. El cònsol major, Enric Casadevall, va indicar que pel que fa als ingressos, amb el cànon d'Ensisa i la partida corresponent a la compra del Forn encara pendents de cobrar, es preveu arribar a assolir els 12,2 milions d'euros previstos en el pressupost i tancar l'any equilibradament.

Casadevall va indicar que de cara al 2011 s'ha acordat no augmentar els tributs del foc i lloc ni els impostos que paguen els comerços i les indústries, però sí que es rebaixaran les subvencions culturals i es reduirà la gestió de l'acompliment per estalviar en despeses de personal.

El Comú de Canillo va fer el tancament de comptes del tercer trimestre sobre el pressupost que es va rebaixar de 14,2 a 12,2 milions d'euros el passat mes de setembre. La consellera de Finances, Dolors Cabot,va recordar que la disminució va ser possible principalment allargant l'obra del Prat del Riu un any més i gràcies a la renegociació del deute que s'ha aconseguit amb els bancs, que fa que el termini s'allargui i que pel 2010 es puguin estalviar uns 443.000 euros.

DESPESES AJUSTADES /Pel que fa a les despeses, a 30 de setembre s'ha autoritzat el 99,87% tenint en compte que s'inclou una partida plurianual d'inversions de 2,9 milions d'euros corresponents a l'aparcament del Prat del Riu i al cadastre que no es liquidarà fins l'any vinent. Així, el total liquidat ascendeix a 7 milions d'euros (58%) i encara queden disponibles 2,9 milions d'euros (24%), que corresponen principalment a despeses de funcionament. El cònsol major canillenc va assegurar que les despeses estan molt ajustades i calculades, i que no hi haurà sorpreses d'aquí a finals d'any perquè la majoria de pagaments ja s'han fet.

En el cas dels ingressos, a 30 de setembre els drets nets eren de 7,9 milions d'euros, un 65% del total. A més, Casadevall va indicar que actualment aquesta xifra ja arriba als 10,3 milions i que es preveu arribar al previst perquè encara s'ha d'ingressar el cànon d'Ensisa, que ascendeix a un milió d'euros, més el que Ensisa paga al Comú per la compra del Forn, que són 752.000 euros, a banda del moviment que encara manca per fer en aquest darrer mes i mig. Tot plegat, fa preveure que s'arribarà a finals d'any assolint la xifra d'ingressos prevista.

El cònsol va indicar que Canillo ja fa anys que aplica «mesures anticrisi» com les que estan presentant algunes corporacions com la de la capital i la de la Massana. De tota manera, va avançar que el pressupost per a l'exercici de l'any vinent contempla una reducció de la gestió de l'acompliment per reduir despeses de personal, així com una baixada de les subvencions culturals, com és el cas de les festes majors. En canvi, es congelen els impostos del foc i lloc i dels comerços i indústries . A més es va aprovar l'afectació del terreny del Roc de Sant Miquel que es permuta amb Casa Roig, que és qui ha cedit el terreny per a construir les noves escoles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT