PUBLICITAT

Encamp

En Comú abaixarà a la meitat la cessió als constructors

La mesura només s’aplicarà als edificis destinats al lloguer

Per Elisabet Cortiles

Jean Michel Rascagneres davant el Punt Jove d'Encamp
Jean Michel Rascagneres davant el Punt Jove d'Encamp | Elisabet Cortiles

Des del Punt Jove d’Encamp, la candidatura liderada per Laura Mas va detallar les tres propostes que tenen per facilitar l’accés al lloguer dels joves encampadans. El número 2 de la coalició, Jean Michel Rascagneres va detallar que «s’oferirà una bonificació del 50% en la cessió econòmica en sòl urbà a aquells promotors que vulguin construir edificis dedicats al lloguer»; és a dir, es reduirà del 10% actual al 5% el percentatge de cessió obligatòria.

El candidat a cònsol menor va defensar que «aquesta mesura començarà a donar els seus fruits d’aquí un any i mig», perquè sempre hi ha promotors interessats a tirar endavant inversions, i aquesta mesura els pot acabar de convèncer. També inclouran una partida de la prestació social del comú, tal i com es fa ara, per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge. Es flexibilitzaran els requisits per reformar edificis destinats al lloguer i es donaran incentius perquè els propietaris se sumin al pla Renova de vivendes.

Rasgagneres va considerar que les tres mesures són «realistes, no pas electoralistes, com ha presentat algun partit» i va posar d’exemple la intenció del PS de reduir l’impost d’arrendament, que «a Encamp és del 2%, tant petit que als propietaris no els compensarà abaixar el lloguer».

DRET A RÈPLICA / Aprofitant la convocatòria, el número 2 d’En Comú per Encamp va voler respondre a algunes de les acusacions fetes durant el debat televisiu dels candidats. Rascagneres va assegurar que «fa mesos el BOPA va publicar el canvi de frontera que deixa el llac de les Avelletes a Franca» i va afegir que «l’aigua segueix sent d’ús conjunt i les llicències de pesca continuen demanant-se al comú d’Encamp». 

Pel que fa al parc infantil de 700 metres quadrats que la cap de llista, Laura Mas, va confirmar que es construiria en territori francès, a Porta, Rascagneres va matisar que «fa temps que les dues parts estem negociant això, no és cap secret. L’altra banda del riu és l’únic espai suficientment gran per construir un parc d’aquestes dimensions». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT