PUBLICITAT

Andorra la Vella

El joc dels retrets: tots contra Laura Mas

El debat va ser un intercanvi d’acusacions entre Mas i la resta de candidats

Per Elisabet Cortiles

El debat dels candidats d'Encamp, a punt de començar.
El debat dels candidats d'Encamp, a punt de començar. | MARICEL BLANCH

El debat a quatre que van protagonitzar ahir els candidats a cònsol major d’Encamp va començar sent un creuament de retrets entre la líder d’En Comú per Encamp, Laura Mas, i el cap de llista del Partit Socialdemòcrata, David Rios. Els dos candidats, que es perfilen com a principals favortits per guanyar les comunals a la parròquia, van monopolitzar bona part del temps dedicat a les acusacions, que van estar marcades pels sobrecostos en inversions, les queixes dels comerciants per les obres de les principals avingudes d’Encamp i el deute acumulat al comú.

Al joc dels retrets s’hi va sumar aviat la líder d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal i el cap de llista de tercercavia, Santiago Gonzalez, i va acabar convertint-se en un 3 contra 1, o més ben dit, contra una, perquè qui va rebre de valent va ser la candidata Laura Mas. Era d’esperar; havia de defensar la gestió comunal dels últims quatre anys davant tres candidats que, a més de llegir al peu de la lletra les seves propostes de campanya, van fer de les acusacions a Mas, la seva millor oportunitat per lluir-se davant la càmera d’Andorra Difusió. 
 

Laura Mas: «No es poden fer grans obres sense tenir un temps els carrers tallats. Al final la parròquia surt recompensada»

L’experiència de Rios com a polític i conseller es va fer palesa i se’l veia còmode interrompent Mas cada vegada que tenia oportunitat. El seu moment estel·lar va arribar quan va treure un cartellet que mostrava la línia descendent del dèficit del comú, però que ell va portar al seu terreny: «en aquest gràfic es veu com han caigut les il·lusions i els diners dels botiguers d’Encamp per culpa de les obres de l’avinguda Joan Martí», afirmava Rios amb riure sorneguer.
 

David Rios: «...però no tant de temps. Els botiguers estan destrossats; us heu carregat l’economia de la parròquia»

En la seva defensa, la candidata d’En Comú per Encamp va desplegar un ball de xifres que s’havia estudiat de memòria. «La reducció del deute de 25 a 13 milions d’euros ens ha permès invertir 17 milions en millores als nuclis urbans d’Encamp i el Pas de la Casa», puntualitzava Mas. Rios va seguir tota la nit amb un discurs monotemàtic basat en el retret, que bé es podria haver titulat «la parròquia està destrossada», tot i que Mas va preferir utilitzar els símils gastronòmics. «Per fer una truita s’han de trencar els ous», li etzibava al seu rival socialdemòcrata en referència a la necessitat que els carrers quedessin tallats uns mesos per poder fer la reforma de l’avinguda principal d’Encamp. 

La relliscada 

El moment més tens del debat es va produir quan es parlava dels comerços del centre de la vila d’Encamp. Mas va afirmar convençuda que «no hi ha cap establiment buit al centre de la vila d’Encamp» i no acabava la frase quan la resta dels seus companys l’acusaven de no haver passejat pel centre els últims mesos «perquè t’asseguro que n’hi ha, de locals pendents de llogar-se», confirmava la candidata Esther Vidal.

Va ser ella qui més va apretar Mas després del candidat socialdemòcrata. Vidal es va indignar quan la candidata d’En Comú va explicar, com a gran inversió per al Pas de la Casa, l’aprovació «d’un parc infantil de 700 metres quadrats a Porta», en territori francès. Tots els candidats van tenir temps per repassar una a una les seves propostes sense que hi haguessin gaires novetats.

El més destacat va ser l’anunci de Laura Mas sobre el telecabina: «pretenem fer un restaurant panoràmic a l’arribada del telecabina a Engolasters», avançava. Entre el somiat telecabina, les reactivacions econòmiques i el futur del Prat Gran, el joc dels candidats encampadans continua. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT