PUBLICITAT

Ordino

MovemOrdino potenciarà el patrimoni històric

La formació té la inteció d’atreure turisme cultural durant tot l’any

Per El Periòdic

Jean Michel Armengol, al poble de Llorts.
Jean Michel Armengol, al poble de Llorts. | PS

Ordino compta amb un important llegat històric. I per aquest motiu MovemOrdino té la intenció de potenciar-lo i dinamitzar-lo, per donar-lo a conèixer i ser un element turístic que doni un valor afegit a l’oferta de la parròquia.

«Tenim la gran sort de tenir un patrimoni històric importantíssim aquí a Ordino», va destacar el candidat a cònsol menor, Jean Michel Armengol, remarcant que des de la seva formació volen «evitar una momificació del patrimoni que tenim, que s’ha de conservar, però s’ha de fer viu i viure’l». Aquesta és una iniciativa per la qual aposten després de comprovar que «sovint la gent vol visitar el nostre patrimoni i resulta que està tancat o falten guies», afectant la promoció i la presència de visitants. Per aquest motiu «volem potenciar-lo encara més per aprofitar la gran bellesa natural i cultural que tenim a la vall d’Ordino», que permeti portar un turisme cultural durant tot l’any. 

Per a MovemOrdino s’ha de diversificar la presència de visitants a la parròquia, per «evitar massificar tot el turisme a Ordino i que després els pobles de la vall en surtin perjudicats o abandonats». En aquest sentit, buscaran la col·laboració dels seus habitants perquè així «també participen al dinamisme i a la bellesa d’aquest paisatge», com poden ser agricultors i ramaders, «implicant tota la gent que fa viu aquest patrimoni». El candidat afirmava que al comú s’hi trobarà «una escolta, una orella i un suport per aprofitar aquest patrimoni, fer-lo fructificar i dinamitzar-lo» per a tota aquella gent que té patrimoni a la vall, per evitar que el tinguin «momificat i abandonat» .

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT