PUBLICITAT

'La màgia del cinema' catapulta el CAEE fins als 10.000 visitants aquest any

  • L'espai estrenarà el 2011 amb pintura, escultura i obra gràfica de Subirachs
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Maite Mínguez, amb peces de la col·lecció La màgia del cinema Foto: EL PERIÒDIC

Falta encara un mes perquè acabi l'any, i el Centre d'art d'Escaldes (CAEE) ja ha superat els 10.000 visitants, un registre que supera de llarg la mitjana de 7.500 entrades anuals des que el Comú va inaugurar l'equipament, a l'octubre del 2005, i que situa el 2010 com el segon any més concorregut de la història del centre. Per contextualitzar aquest xifra, cal tenir en compte que només es troba per darrere d'un 2009 que va ser excepcional gràcies al poder de convocatòria d'Egipte, el pas a l'eternitat, procedents del Museu Egipci de Barcelona i rècord absolut amb 6.800 espectadors. Els bon números d'aquest 2010 cal atribuir-los sobretot a La màgia del cinema, la col·lecció de cartells, vestits, maquetes, fotografies i altres gadgets cinèfils de Maite Mínguez que va atreure durant l'estiu més de 3.300 visitants. La màgia del cinema es va convertir així en la segona mostra més seguida en els cinc anys de vida del CAEE, per davant de Romànic, l'art del color (2.512) i de Recordar per no tornar-hi (2.219).

Cine a banda, el programa d'exposicions temporals del 2010 s'ha completat amb Somnis per encàrrec, la mostra consagrada al fotògraf gallec Virxilio Viéitez (690 visitants), la de l'artista naïf Mady de la Giraudière, Art i aigua i A la descoberta dels il·lustradors, que es clausura precisament demà. Les xifres d'assistència facilitades pel Comú inclouen els visitants a les col·leccions permanents de l'escultor Josep Viladomat –per cert, una obra seva, La República, s'exposa temporalment al Museu d'Història de Barcelona– i de maquetes del romànic, així com a les exposicions temporals i els participants als Dissabtes d'art i als tallers didàctics. En el balanç sobre els cinc anys de vida de l'equipament que es va presentar a l'octubre, la consellera de Cultura, Núria barquín, xifrava en prop de 48.000 les entrades registrades al CAEE durant aquest lustre.

La pròxima cita serà al gener, amb una exposició retrospectiva consagrada a l'obra pictòrica i escultòrica de l'artista català Josep Maria Subirachs (Barcelona, 1927), procedent de la col·lecció Subirachs de la Fundació Caixa Penedès. Com es recordarà, des del 1987 Subirachs es dedica exclusivament a completar els conjunts escultòrics de la Sagrada Família de Barcelona. Val a dir que una peça de l'artista il·lumina la nostra xarxa viària: Clio, una estela plantada a la paça Calonge de Sant Julià de Lòria. Subirachs serà també el pròxim convidat de la galeria Art al Set d'Escaldes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT