PUBLICITAT

Encamp

«Encamp està caient en un pou sense fons, però venim a rescatar-la»

Entrevista: David Rios, candidat per Partit Socialdemòcrata

Per Elisabet Cortiles

David Rios, candidat a cònsol major per PS
David Rios, candidat a cònsol major per PS | MARICEL BLANCH

David Rios en sap molt, de números. Es passa el dia fent càlculs com a professor de matemàtiques de batxillerat a l’escola andorrana. Va ser conceller general i exprimer secretari dels socialdemòcrates. És l’únic que repeteix com a candidat per Encamp de les quatre llistes que es presenten.

–L’espanta que el vegin com un candidat que ja ho havia intentat abans?
–Crec que ara estic molt més preparat que fa uns anys, i no només perquè he fet vàries eleccions, sinó també perquè he estat al Consell General i això m’ha donat molta experiència. 

–Ja el tenen vist, doncs.
–El meu punt fort és que em coneix molta gent i saben com penso i com actuo. Haver fet política nacional t’enriqueix i et fa veure les coses d’una manera més àmplia.

–I aquesta gent que el coneix, què li diu?
–Hi ha molta indignació entre el poble. La gent està molt descontenta amb com s’han fet les coses aquests darrers anys. Encamp està caient en un pou sense fons, però venim a rescatar-la. Hem fet un diagnòstic i tenim la cura.

–Què li receptaria als encampadans, doctor.
–Un canvi en el comú. Els votants ens demanen que apretem perquè només nosaltres tenim possibilitats d’entrar a l’administració i canviar les coses.

–Quines coses canviarien?
–La relació del comú amb els ciutadans. Creiem que l’administració s’ha allunyat de la gent i toca revertir aquesta situació per tornar a crear confiança i seguretat en l’administració. 

–El Prat Gran també tocarà canviar-lo...
–Aprofitarem la part de cessió dels terrenys per dissenyar un nou parc i farem d’una crisi, una oportunitat. Els encampadans podran dissenyar un Prat Gran que sigui un espai comú al seu gust on es trobi tot el poble.

–Li agrada la idea d’un aeroport a Grau Roig?
–No es viable construir-lo, ni per qüestions d’espai i medi ambient, ni tampoc perquè no sabem si la concessió de les pistes d’esquí ho permetria. Tot i això, el Govern segueix donant suport a la Cambra de Comerç perquè segueixin gastant els diners en estudis de viabilitat que nosaltres creiem innecessaris. 

–Ja que menciona els estudis de viabilitat, el telecabina a Engolasters n’acumula uns quants...
–Des del PS no prometem que al final del mandat hi hagi el telecabina fet, sinó que treballarem per fer-lo possible. Creiem que és un pol de turistes que reactivaria la zona central del poble, i pot donar un gran impuls econòmic a la parròquia. Però la última paraula la tindrà el poble, no invertirem tants diners en una infraestructura que no vulguin.

–De fet, un dels punts forts del vostre programa és que us comprometeu a publicar en els primers sis mesos de mandat, totes les  obres que fareu.
–En els primers mesos definirem quines són les prioritats a nivell d’inversió, el cost de cadascuna i la planificarem al llarg dels quatre anys. Abans de tancar el calendari, ho consultarem amb comerciants i veïns per tal d’evitar causar molèsties. 

–Fins i tot plantegeu una Conselleria de proximitat.
–Farem reunions periòdiques amb els veïns i consultes populars perquè el diàleg amb el ciutadà és essencial .

–També pel Pas de la Casa?
–El Pas necessita tota la nostra atenció. L’objectiu és que la gent es quedi a viure allà i per a aconseguir-ho s’han de millorar els serveis i els transports. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT