PUBLICITAT

Encamp

«La bona relació amb el Govern ens ha permès impulsar la parròquia»

Entrevista: Laura Mas, candidata per En Comú per Encamp

Per Elisabet Cortiles

Laura Mas, candidata a cònsol major d'En Comú per Encamp
Laura Mas, candidata a cònsol major d'En Comú per Encamp | MARICEL BLANCH

Laura Mas és la més jove dels quatre candidats d’Encamp. Li agrada que l’anomenin «l’hereva de Jordi Torres», l’encara cònsol major d’Encamp i se sent orgullosa de la gestió feta els últims quatre anys. També ho està dels seus 11 anys al sector financer. Malgrat que és el relleu de l’actual administració, es presenta amb un equip totalment renovat.

–Es veu guanyadora?
–M’encantaria liderar el comú els pròxims quatre anys però si li soc sincera, no veig un clar favorit. El que sí puc dir és que la nostra candidatura és la més preparada de totes i la que té les coses més clares. 

–Creu que la veuen jove per ser cònsol major?
–Soc conscient que la gent està acostumada a associar els polítics amb homes grans que porten corbata, però fa 12 anys que estic vinculada a Units per al Progrés i la meva família sempre ha estat molt vinculada al món de la política. Tinc molt clar que la meva empenta i les meves ganes d’estimar la parròquia sempre seran valors positius.

–Des de la seva coalició també tenen tant clar què faran amb el Prat Gran?
–Arribarem a un acord amb la propietat de l’antic càmping per llogar els terrenys. Amb aquell espai i el de cessió del Prat Gran podrem fer un parc més funcional, amb un aparcament soterrat i amb totes les pistes d’esport aglutinades. I tot el que es construeixi quedarà per sempre dins dels terrenys del comú.

–Espero que tinguin més èxit que amb el telecabina a Engolasters...
–Seguirem treballant per fer-lo possible. Els darrers anys s’ha buscat una empresa que volgués fer-se càrrec de la construcció a canvi de la concessió però no ha estat possible. 

–Grans infraestructures és el que li fa falta a Encamp?
–Tots pensem que no només Encamp sinó Andorra necessita de grans projectes com l’aeroport, l’heliport o el telecabina, però sempre i quan els estudis ho avalin i la gent hi estigui d’acord. Per ara, nosaltres ens centrarem en seguir fent de la parròquia un lloc amb una alta qualitat de vida.

–Les obres de l’avinguda Joan Martí han de mirollar la vida dels encampadans però n’hi ha alguns de ben emprenyats. 
–Totes les grans obres porten el seu temps, però és pel bé d’Encamp. I l’exemple són d’altres projectes que hem dut a termet i que han millorat els nostres carrers com el passeig de Mojácar, l’ampliació de voravies, l’augment de zona blava...

–...O la innauguració del nou Ministeri de Cultura?
–Les bones relacions amb el Govern ens han permès impulsar la parròquia. Ara també volem treballar perquè un altre ministeri s’instal·li a l’antic edifici de Radio Andorra. A més de la construcció del nou Museu de l’Automòbil a la plaça dels Arínsols, que donarà una empenta conòmica. 

–S’ha quedat petit el que hi ha?
–El problema és que aquell edifici està en règim de lloguer, i el nou projecte quedarà integrat al comú. 

–El turisme esportiu és molt important en la seva proposta de campanya.
–Creiem fermament que l’esport i la natura són l’actractiu principal d’Encamp. Tenim clar que hem de plantejar una nova concessió de les estacions d’esquí per assegurar la seva qualitat en un futur. Es rescindirà el contracte amb Saetde de mutu acord i si volen es podran tornar a presentar al concurs, que seria per la gestió dels pròxims 50 anys. 

–Asseguren el futur de la neu, però i per als altres esports?
–El nomenament de Vila Europea de l’Esport 2020 ha fet que signem un acord amb el Club Natació Sant Andreu per l’ús del poliesportiu del Pas i també ho farem amb el Club Natació Barcelona. Ens venen ciclistes de França a entrear a Grau Roig i volem crear una mitja marató.

–Ajudarien uns millors accessos amb França?
–Macron es va comprometre a arreglar la seva banda i insistirem amb el Govern perquè així sigui. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT