PUBLICITAT

L’Andorra estudia un femení

El club analitzarà la viabilitat d’un equip, que començaria a competir la pròxima temporada

Per Miquel López-Egea, Anna Ribas

L’ENFAF, abans de jugar un dels enfrontaments d’aquesta temporada.
L’ENFAF, abans de jugar un dels enfrontaments d’aquesta temporada. | FAF

L’FC Andorra estudia tenir un equip femení. Segons ha pogut saber EL PERIÒDIC, l’entitat analitzarà la viabilitat de construir des de zero un conjunt al Principat perquè comenci a funcionar de cara a la nova temporada.

El conjunt del Principat hauria de començar militant a la Segona Divisió Catalana, la més baixa

El club encara no ha definit el projecte però la voluntat de l’entitat seria la de fer un pas en el futbol femení, encara que no se sap si aquest nou projecte seria amateur o professional i en quina categoria militaria, encara que el previst seria que un nou equip jugués a la divisió més baixa, que seria la Segona Catalana, una categoria per sota de la qual juga actualment l’ENFAF. També s’haurà d’estudiar si té més aviat un perfil júnior, s’obta per jugadores amb experiència o si serà un equip o diversos. 
Per un altre costat, caldria veure quines serien les sinergies que tindria aquest equip amb el Nàstic Manresa, equip que va comprar Kosmos, l’empresa de Gerard Piqué i màxim accionista de l’Andorra.

Auge del futbol femení

L’FC Andorra se sumaria a una nova tendència, el futbol femení que, en els darrers anys està fent passos de gegant per equiparar-se al futbol masculí. De fet, el 17 de març d’aquest any el Wanda Metropolitano va batre el rècord d’assistència en un partit femení i en total 60.730 espectadors van presenciar

Caldrà veure quines podrien ser les sinergies que tindria al projecte amb el Nàstic Manresa, l’altre equip de Piqué

el partit entre l’Atlètic de Madrid i l’FC Barcelona, en el duel corresponent de la 24a jornada de la Lliga Iberdrola. Ara fa un mes, Wembley va acollir un duel entre les seleccions d’Anglaterra i Alemanya en el qual van assistir un total de 77.768, una xifra que, de nou va tenir un important ressò.
Aquesta notícia també arriba en un moment en el qual les futbolistes d’Espanya han dit prou i s’han començat a reivindicar. El cap de setmana del 16 i 17 de novembre les futbolistes van anar a la vaga per exigir un conveni per la igualtat entre futbolistes. Aquest va servir perquè les jugadores guanyessin la batalla i es va arribar a un acord que va permetre que hi hagués competició fins al pròxim 20 de desembre, data marcada en vermell el calendari perquè és quan, com a màxim s’ha de firmar un conveni en el qual, per exemple, s’exigia un salari mínim anual de 16.000 bruts anuals a jornada completa que es quedaria en 12.000 al 75% de la parcialitat. Un acord de mínims perquè seguirien estant a anys llums dels sous dels jugadors. Per altra banda, en el cas de no arribar a un acord, podria ser que, fins i tot, els jugadors mostressin el seu suport sumant-se a una vaga, però això està per decidit. Malgrat que aquest context es va aconseguir un dels principals objectius: visibilitat el problema del futbol femení actual.

Actualment l’ENFAF és el màxim representant del futbol femení a Andorra i això podria limitar crear l’equip

De fet, la jugadora del Llevant, Marta Corredera va explicar durant el transcurs del Campus Nike, que es va celebrar a Prada de Moles, que «és evident ue els diners són una gran diferència, però sempre he dit que no vull cobrar com el Messi». «M’agradaria però no és el meu objectiu, només vull que si ells juguen en un estadi, poder jugar en el mateix amb gespa natural, tenir un vestidor en condicions per poder canviar-me... Independentment del sexe, hem de tenir unes condicions que ens permetin treballar el millor possible», demanava i recordava que «ha millorat molt els últims anys, sobretot ara després del Mundial».

Dues figures a Andorra

Per un altre costat cal recordar que a Andorra, el futbol femení, sobretot pel que fa a selecció, és incipient però està fent passos de gegant pel que fa a selecció. Així mateix, el Principat compta amb dues futbolistes de gran talent com són la jugadora de l’FC Barcelona, Tere Morató, i la de l’AEM Lleida, Marina Fernández. Les dues són un gran emblema nacional i qui sap si en un futur podrien liderar un Andorra a categories més altes del futbol nacional.

L’ENFAF, la realitat

Un dels problemes amb els quals es trobarà l’FC Andorra si decideix tirar endavant el projecte, és amb l’ENFAF, equip que actualment aglutina a la majoria de futbolistes del país i, per tant, per nombre de jugadores que hi ha al Principat el projecte podria ser inviable. En aquest sentit, el paper de la Federació Andorrana de Futbol també serà important i caldria veure si decideixen arribar a algun acord. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT