PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Desperta Laurèdia garanteix nous espais per a la universitat

La plataforma vol crear un espai per a la recerca i una residència d’estudiants

Per El Periòdic

Cairat i altres candidats debaten sobre la universitat, ahir.
Cairat i altres candidats debaten sobre la universitat, ahir. | Desperta Laurèdia

La candidatura de Desperta Laurèdia es compromet a buscar un espai amb la col·laboració públicoprivada per tal d’encabir-hi tots els centres de recerca de Sant Julià i que aquests puguin aprofitar sinergies entre ells. «Això és bo per al desenvolupament de la parròquia tant a nivell d’empresa com d’investigació i innovació», va ressaltar el número 1 de la formació, Cerni Cairat, ahir en sortir de la trobada que van mantenir amb estudiants de la Universitat d’Andorra (UdA). 

De fet, la plataforma no només pensa en un espai per incentivar la cooperació en l’àmbit acadèmic, sinó que també defensa la creació d’una residència d’estudiants amb l’objectiu d’obrir la universitat als estrangers. Tot i que ja han mantingut diverses converses i tenen en ment possibles indrets per acollir aquests nous espais, Cairat no va voler avançar-ne cap detall. «No estem en posició d’explicar quins són, però podem assegurar que hi ha predisposició de certs privats de la parròquia per col·laborar en el projecte», va sentenciar. 

D’altra banda, Desperta Laurèdia defensa que cal ampliar l’oferta d’estudis de l’UdA malgrat que no es tracta d’una competència comunal. «De tota manera, nosaltres oferim la disponibilitat de tots els actius de la parròquia per facilitar aquest creixement», va exposar el candidat a cònsol major tot exemplificant que es podria oferir Naturlandia per als estudis d’àmbit esportiu o el parc d’animals com a centre d’investigació.

UL vol potenciar les entitats culturals de la parròquia

La número 2 d’UL, Mireia Codina, va remarcar ahir que «les entitats culturals són un eix vertebrador de socialització i d’integració» i, per tant, «s’ha d’apostar fort perquè puguin dur a terme les seves activitats». De tota manera, com que aquestes «han minvat» en els darrers anys, des de la candidatura aposten fermament per dinamitzar i potenciar les entitats amb l’objectiu que «torni tota aquella alegria que teníem a Sant Julià». Segons va declarar Codina, deixaran «les portes obertes» per impulsar qualsevol activitat cultural.

PUBLICITAT
PUBLICITAT