PUBLICITAT

Ordino

MovemOrdino vol portar el Museu Nacional a Casa Rossell

La intenció és treballar amb Govern per rehabilitar la instal·lació

Per El Periòdic

Sandra Tudó, Jean Michel Armengol i Eric Urigüen.
Sandra Tudó, Jean Michel Armengol i Eric Urigüen. | PS

En aquesta campanya les candidatures que es presenten per agafar les regnes del Comú d’Ordino s’interessen especialment pel futur de Casa Rossell, un dels edificis patrimonials més importants d’Andorra. MovemOrdino té la intenció que després de rehabilitar-se es converteixi en el Museu Nacional.

La setmana passada bona part dels seus rivals polítics van presentar les seves intencions cap a la instal·lació. Des de X’Ordino l’objectiu és traslladar-hi el ministeri d’Agricultura i Medi Ambient, mentre que En Comú per Ordino assegura tenir sobre la taula una desena de propostes que estudiarà juntament amb el Govern per tractar que alguna d’elles fructifiqui. La formació encapçalada per Sandra Tudó té la intenció de treballar amb l’Executiu «colze a colze», com la mateixa cap de llista indicava, per trobar-li una sortida a Casa Rossell, que té remodelat l’exterior però no així l’interior. «És un patrimoni magnífic», i per aquest motiu es plantegen que sigui la seu del Museu Nacional.

En el programa de MovemOrdino l’espai cultural té una rellevància destacada, com van indicar des d’un primer moment des que van presentar la llista i posteriorment el programa. «El nostre ADN és el referent cultural de la parròquia», i en aquest sentit «crearem sinergies entre les diferents associacions del poble per poder tirar endavant les nostres tradicions com a reclam turístic». La intenció amb aquestes és impulsar les tradicions existents i «recuperar-ne algunes de perdudes», com és el cas del Ball de l’Olla o la Passió.

També plantegen la realització de fires, mercats i activitats durant els caps de setmana com a element dinamitzador. La intenció també és que l’Andorra Congrés Centre d’Ordino es condicioni per acollir esdeveniments «de més envergadura».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT