PUBLICITAT

Canillo

Demòcrates busca una major implicació de la gent gran

Plantegen tenir una persona que faci el seguiment dels padrins que viuen sols

Per El Periòdic

Camp parla amb els padrins de la parròquia.
Camp parla amb els padrins de la parròquia. | Demòcrates

La població major de 75 anys ha crescut a Canillo més del 25% en els últims cinc anys. Són més de 180 persones i per aquest motiu des de Demòcrates es vol tenir especial incidència en aquestes persones, per donar-los les màximes facilitats i que s’impliquin a l’activitat social de la parròquia», indicava el cap de llista taronja, Francesc Camp.

La intenció és oferir-los «un gran gruix d’activitats», les quals es gestionaran en bona part d’elles des del nou centre Com a Casa a l’edifici Perecaus. També assenyalen que la intenció és que «participin com a voluntaris» en l’organització de festes tradicionals i altres esdeveniments per interactuar amb altres persones. També es volen organitzar trobades intergeneracionals perquè expliquin als més joves experiències i històries sobre Canillo. Aquesta és una manera «d’afavorir la cohesió social de la parròquia».

Respecte als que tenen problemes d’autonomia, una de les mesures plantejades és tenir una persona al comú perquè en faci el seguiment. «Anirà a casa seva, parlarà amb ells i, si detecta un deteriorament d’autonomia, es posarà en contacte amb el Servei d’Atenció Domiciliària del Govern, perquè actuï si s’escau», afirmava Camp. El candidat demòcrata també va anunciar el projecte d’un transport comunal que arribi als pobles més llunyans, dirigit per a les persones que no es poden desplaçar fins al nucli de Canillo.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT