PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

UxEE proposa una millora en la xarxa d’aigua potable

Pretén connectar-la amb Andorra la Vella i Encamp

Per El Periòdic

Martínez-Illescas i Moreno, cap de llista número u i dos, respectivament.
Martínez-Illescas i Moreno, cap de llista número u i dos, respectivament. | Liberals

Per preveure futures incidències, Unió x Escaldes-Engordany planteja que la parròquia no depengui exclusivament de la captació de la vall del Madriu i que la xarxa d’aigua potable estigui connectada amb Andorra la Vella i Encamp. 

Consideren que s’han de diversificar les fonts que proveeixen d’aigua tot i les millores que van portar a terme Capesa. «La situació ha millorat molt amb els dos nous dipòsits i l’ETAP que s’està acabant, però tot i això el 95% de l’aigua depèn de la captació de la vall del Madriu», assenyalava el cap de llista de la formació, Higini Martínez-Illescas, afirmant que per preveure riscos «insistim en el fet que s’ha de dur a terme la connexió amb la xarxa d’aigua d’Andorra la Vella i, fins i tot, amb Encamp». Dependre únicament d’una captació provoca que «si mai passés algun succés que contaminés la captació, deixaria la parròquia durant mesos sense aigua potable», per tant, «volem ser previsors» davant qualsevol incidència que es pugui produir en el futur.

Aquesta no és l’única mesura que volen desenvolupar en aquest sentit per assegurar el subministrament d’aigua potable. UxEE projecta la recerca de noves captacions dins la parròquia. També treballaran per aconseguir més representació al consell d’accionistes de Capesa, on el comú escaldenc compta només amb dos dels set representants que el conformen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT